Francia energiavállalat Engie blokklánc startupot támogat

Tegnap jött a hír, hogy a francia energiavállalat Engie és az üzleti tanácsadó Maltem cég közös támogatású blokklánc fejlesztési spinoffba fektet.

A Blockchain Studio névre keresztelt cég elsősorban ázsiai és dél-európai kereskedelmi ügyfelekre fókuszál, áll a cég sajtóközleményében. Egyik első projektje egy szoftvercsomag lesz ami felgyorsítja és iparosítja a blokklánc projektek megvalósítását.

“A legtöbb projekt megakad a koncepció igazolás fázisában mialatt a szektor továbbra is a specialisták és szakértők terepe”, folytatja a sajtóközlemény.

Az eszköz segítségével könnyebb lesz okos szerződéseket kifejleszteni és a technikai tudást nélkülöző személyek számára is elérhetővé teszi a technológiát.

A startup eddig 1.9 millió eurónyi indulótőkét biztosított magának. A 10 fős csapatot 2019-re 25 fősre tervezik bővíteni, áll az Engie közleményben. Távolabbi tervek között egy szingapúri iroda nyitása is szerepel.

Múlt év májusában az Engie energiavállalatok csoportjával és egy bécsi startuppal, a Grid Singularity-vel állt össze. Az Energy Web Foundation (EWF) célja a blokklánc alapú projektek támogatása az energiaszektorban és az kereskedelmi hasznosítása. A Grid Singularity egyik társalapítója Gavin Wood, az Ethereum Protokoll társalapítója.

Júliusban a nagyvállalat kutatóközpontja, az Engie Lab CRIGEN egyetértési nyilatkozatot írt alá a IOTA Alapítvánnyal a blokklánc technológia hasznosítására az energia menedzsment, okos városok és mobilitás területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük