Januártól a francia Nemzeti Dohánybolt több ezer egysége kezd el bitcoint árusítani

2019. január 1-től több ezer francia Tabac dohánybolt fog bitcoin kuponokat árusítani.

A francia Nemzeti Dohánybolt kriptovaluta kuponok árusításába kezd

A zuhanó árfolyam és az elhúzódó hash-háború ellenére akad pár örömhír is, ami bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. Az egyik ilyen, kissé meglepően, Franciaországból jön, ahol több ezer üzletegység kezdhet el jövő év elsejétől hivatalosan is bitcoin kuponokat árusítani.

Franciaországban az Autorité de contrôle prudentiel et de résolution (ACPR) lett megbízva a bankok és a biztosítók tranzakcióinak felügyeletével, amely nem sokkal korábban engedélyezte a dohányboltok szövetségének, hogy egységeikben bitcoint árusítsanak.

Az első körben 3 – 4000 boltot szerelnek fel a szükséges bitcoin kupon értékesítő szoftverrel.

A választhatóan 50, 100 és 250 eurós címletekért lehet majd bitcoint venni.

Az Antenna 1 értesülése szerint a megállapodást a Bimedia vállalat írta alá, mely terminálok üzemeltetését biztosítsa a dohányboltoknak az immateriális termékeket forgalmazó KeplerK-val, melynek egyik profilja a kriptovaluta értékesítés.

A megállapodásnak köszönhetően a dohányboltosok 50, 100 és 250 euró címletű bitcoint a KeplerK honlapján tudják bitcoinra, ethereumra és más kriptovalutára átváltani.

A dohányboltosok szövetsége így kommentálta az együttműködést az Europe 1-en:

Azok, akik a bitcoinokat szeretnének vásárolni, már ezekben a dohányüzletekben is megtehetik. A vásárlók kapni fognak egy jegyet amit a KeplerK oldalán bitcoinra válthatnak.

A KeplerK honlapja alapján több mint 27 000 terminál üzemeltetővel rendelkezik szerte a a világon.

Dohányozók a bitcoin kereskedelem élvonalában

Phillipe Coy, a dohányboltosok szövetségének elnöke az Europe 1 tévének elmondta, annak érdekében, hogy modernizálják az üzletágat, úgy döntöttek engedélyezik a dohányboltokban a bitcoin árusítását. Hozzátette, “Közelebb hoz minket a modern idők fogyasztási és felhasználásai szokásaihoz.”

A dohányboltosok konföderációja (vagyis a Fédération des Buralistes) több mint 25 000 üzletegységet tömörít a francia területeken. Napi 13 órában vannak nyitva, 7 napon keresztül. Franciaországban az újságolvasók és dohányozók első számú bevásárlóhelye.

Szerintetek van értelme, ha a Nemzeti Dohányboltokban is bitcoin kuponokat árulnának?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük