BitMEX: óriásit buktak a bányászok a bitcoin cash hash-háború kezdete óta

A BitMEX Research kutatása alapján a már 5 napja zajló bitcoin cash hash-háború következtében mindkét fél nagy mennyiségű extra hasherőt bérelt ki neutrális felektől és a háború eddig 6.1 millió dollárjába került a két oldalnak. A kutatás megjegyzi, a bitcoin cash SV oldal nem tudja örökké fenntartani a nyomást.

 

Fontos megjegyezni, hogy a jelen pillanatban bányászott BCHABC és BCHSV egyáltalán nem jövedelmező és a profitok csak papíron léteznek. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy se az ABC, se az SV piaca nem rendelkezik elegendő likviditással és ha a képernyőképen feltüntetett áron (ABC – 226$, SV – 58$) próbálnak megszabadulni coinjaiktól, akkor a piacok még tovább erodálhatják a coinok értékét.

Megjegyzendő: a kép szintén feltételezi, hogy a kibérelt hash szolgáltatók folyamatosan blokkjutalomban részesülnek vagy hogy mindkét láncon a blokkok megtalálására fordított hash bérelt. Ez a valóságban nem így van mivel számos BCH miner saját hardverrel szállt be a háborúba.

A kép csak arra ad választ, hogy mi lenne a helyzet minimális nyereség/maximális veszteség idején, nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Az viszont tény és kijelenthető: mindkét fél egy nagyon költséges háborúba kezdett és a végén csak vesztesek lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük