FRISS: 10%-ot ugrott az XRP a SWIFT R3 Corda Settler integráció hírére

A SWIFT globális utalási hálózat integrálni kívánja az R3 elosztott főkönyvi technológia fejlesztő megoldásait, jelentették be a párizsi fintech konferencián.

A konferencián előadást tartva a SWIFT CEO Gottfried Leibbrandt a következőt mondta:

“Később a nap folyamán bejelentjük az R3 integrációját.”

A későbbi bejelentés során már több részlet is kiderült a partnerségről. Az egyik, hogy az integráció próbajelleggel fogja a SWIFT GPI Link gateway-t az R3 Corda platformmal összekötni, hogy így monitorozza az utalásokat és az API-kat, a SWIFT és ISO szabványok mellett.

“A SWIFT GPI közvetlenül a Corda Settler-re lesz integrálva, ami egy applikáció a Corda blokklánc résztvevőinek fizetési kötelezettségek kezdeményezésére és elszámolására hagyományos és blokklánc csatornákon keresztül egyaránt,” magyarázta az R3 társalapító Todd McDonald. “Segítségével a Corda kötelezettségeket a nagy és egyre növekvő SWIFT GPI hálózatán lehet feldolgozni.”

Az eseményen Leibbrandt Brad Garlinghouse Ripple CEO-val volt egy színpadon, aki korábban sokszor kikelt a SWIFT kiterjedt bankhálózata és öregedőben lévő architektúrája ellen.

Múlt év decemberében az R3 elindította a Corda Settler applikációját, mely globális kriptopénz utalásokat tesz lehetővé vállalati blokkláncokon belül, amely a Ripple XRP tokenjét használná a kezdetben.

Miután a SWIFT megemlítette az R3 integrációt, az XRP token három óra alatt közel 10%-ot emelkedett.

Az R3 bejelentése alapján az XRP lesz az első globálisan elismert kriptopénz, amit Settler támogat, ami nagy pálfordulást jelent akkor, ha figyelembe vesszük. hogy a két cég hónapokig jogvitában állt egymással.

A Bitcoin Bázis a további fejleményekről itt fog beszámolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük