Frissült a Trinity IOTA tárca a múlt heti hack után

Az IOTA bejelentette a Trinity Wallet frissített változatát, aminek előző verziójában egy sérülékenységet kihasználva, hackerek egy csoportja körülbelül 1.6 millió dollár IOTA tokent lopott el. A friss közleményükben arra is figyelmeztetik a felhasználókat, hogy vigyázzanak az IOTA Discord oldalán tevékenykedő hamis fiókokkal, akik a chatoldal adminjainak adják ki magukat.

A ma kiadott állapotfrissítésben az IOTA fejlesztőcsapata szintén jelenti, hogy az új Trinity tárcaverzió biztonságos és a felhasználók biztonsággal ellenőrizhetik egyenlegeiket és tranzakció történetüket.

“Az egyenlegeket és a tranzakciókat bejelentkezéskor húzzuk be. Ha az egyenleg nem korrekt, vagy ismeretlen kimenő tranzakciót észlel, kérjük, forduljon egy Discord moderátorhoz vagy közvetlen az IOTA Alapítvány tagjához szintén a Discordon.”

A múlt héten írtunk róla, hogy az IOTA Trinity asztali tárcáját hacktámadás érte. Akkor arra kérték a felhasználókat, hogy ne használják a régi verziót és frissítsenek a most kijött friss verzióra.

Noha a támadás nem érinti direkten a Trinity mobilos alkalmazását, az IOTA továbbra is azt tanácsolja a mobiltárca felhasználóknak, hogy ne nyissák meg alkalmazásukat, amíg az új frissítést be nem jelentik.

A mai közlemény szintén figyelmeztet a Discord szerverükön lévő csaló felhasználókra. Az állapotfrissítés szerint:

“Felhívjuk figyelmét, hogy sajnos vannak olyan aktív csalók, akik IOTA Alapítvány munkatársaként tüntetik fel magukat a Discordon. Ezért fontos, hogy közvetlenül az IOTA Alapítvánnyal vagy a moderátor csapattal vegye fel a kapcsolatot.”

Az IOTA csapata azt is bejelentette, hogy a koordinátor csomópont még mindig offline állapotban van addig, amíg egy kárpótlási terv módozatán dolgoznak. A koordinátor csomópont az IOTA hálózat fő hitelesítési eszköze, amely minden “érték” tranzakcióhoz – pénzátutalásokhoz – végleges engedélyt biztosít.

A Coordicide nevű, év második felében aktiválódó forktól az IOTA fejlesztői azt várják, hogy a hasonló támadások kivédhetőek lesznek. A múlt heti hack ugyanakkor rámutatott a hálózatot jellemző központosítási problémára, azaz, sokak szerint az IOTA Alapítvány túlságosan nagy irányítással rendelkezik a hálózat fölött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük