Lekapcsolta a IOTA Alapítvány a hálózatot miután meghackelték a Trinity tárcát

A IOTA elosztott hálózat mögött álló IOTA Alapítvány arra kéri felhasználóit, hogy töröljék Trinity tárcáikat miután néhány tárca lopás áldozata lett.

Az Alapítvány szerdán kezdett el lopásról szóló beszámolókat kapni, amire azonnal a IOTA koordinátor csomópontjának lekapcsolásával válaszolt.

A szervezet most visszaélésre utaló jeleket keres a Trinity korábbi verziójában. Mellette elkezdte elemezni a hackerek tranzakcióinak útját, áll egy mai közleményben.

“Először (és nem utolsósorban) a tőzsdék már válaszoltak azt jelentvén, hogy a monitorozott összegeket nem utalták ki vagy likvidálták,” majd folytatja a közlemény: “A legtöbb jel arra utal, hogy seed lopásról van szó, ennek oka még ismeretlen és vizsgáljuk. A károsultak (eddig 10-et azonosított a IOTA Alapítvány) mindegyike a napokban használta a Trinity-t.”

Twitteren a IOTA hivatalos fiókja arról tudósít, hogy a szervezet már felvette a kapcsolatot a bűnüldöző szervezetekkel és kiberbiztonsági szakértőkkel, hogy többet kiderítsenek a koordinált támadásról.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük