Lekapcsolta a IOTA Alapítvány a hálózatot miután meghackelték a Trinity tárcát

A IOTA elosztott hálózat mögött álló IOTA Alapítvány arra kéri felhasználóit, hogy töröljék Trinity tárcáikat miután néhány tárca lopás áldozata lett.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Az Alapítvány szerdán kezdett el lopásról szóló beszámolókat kapni, amire azonnal a IOTA koordinátor csomópontjának lekapcsolásával válaszolt.

A szervezet most visszaélésre utaló jeleket keres a Trinity korábbi verziójában. Mellette elkezdte elemezni a hackerek tranzakcióinak útját, áll egy mai közleményben.

“Először (és nem utolsósorban) a tőzsdék már válaszoltak azt jelentvén, hogy a monitorozott összegeket nem utalták ki vagy likvidálták,” majd folytatja a közlemény: “A legtöbb jel arra utal, hogy seed lopásról van szó, ennek oka még ismeretlen és vizsgáljuk. A károsultak (eddig 10-et azonosított a IOTA Alapítvány) mindegyike a napokban használta a Trinity-t.”

Twitteren a IOTA hivatalos fiókja arról tudósít, hogy a szervezet már felvette a kapcsolatot a bűnüldöző szervezetekkel és kiberbiztonsági szakértőkkel, hogy többet kiderítsenek a koordinált támadásról.

Érdekelhet:

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.