Európában nyitott blokklánc központot a Fujitsu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az óriásvállalatok közül egyre többen csatlakoznak a blokklánc technológia adaptálóinak körébe. A Google, a Microsoft és az Amazon csak néhány példa azon cégek közül, amelyek a blokklánc hálózat segítségével szeretnének nagyobb biztonságot, megbízhatóságot és új funkciókat teremteni platformjaik számára. A héten a világ egyik legnagyobb informatikai szolgáltatója, a japán Fujitsu blokklánc központot nyitott Európában.

Brüsszelben lesz az új Fujitsu központ

A Fujitsu – amely világszerte több mint 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat – a héten jelentette be új központjának megnyitását Brüsszelben. A Blockchain Innovation Center célja a kutatás, fejlesztés és innováció támogatása az új technológiai szektorral kapcsolatosan, valamint szeretnének együttműködni privát és állami szervezetekkel is.

“Ezek az új technológiák forradalmasítják a fogyasztók és vállalkozások vásárlási, eladási, értékesítési és szolgáltatásokkal kapcsolatos módjait. A technológia teljesen új üzleti modelleket tesz lehetővé, és ezeket be lehet építeni a szolgáltatási és a feldolgozó-iparba. A blokklánc számos területen használható, mint például a logisztikában, az ellátási láncban, valamint a közérdekű nyilvántartások és funkciói területén, ebbe beletartoznak iratok, személyazonosító okmányok és az okos szerződések, amelyek biztosítják a szerződések automatizált végrehajtását”, áll a cég hivatalos közleményében.

fujitsu-center
A Fujitsu blokklánc központ megnyitója, forrás: Techzine

Yves de Beauregard, a Fujitsu Benelux vezetője úgy fogalmazott, hogy hatalmas az érdeklődés ügyfeleik részéről arról, hogy hogyan tudnák a blokklánc technológiát üzleti folyamataikba integrálni. A blokklánc hálózat alapelve, hogy a tranzakciókat gyakorlatilag lehetetlen megváltoztatni, amely magas bizalmi szintet eredményez.

Kris Peeters miniszterelnök-helyettes a közleményben Belgium innovációkban betöltött szerepét emelte ki.

“Belgium ideális hely egy nemzetközi kompetencia központ létrehozására, mint a Fujitsu Blockchain Innovation Center is. Belgium Európa központjában található. A belga gazdaságot pedig az innováció vezérli”, mondta Kris Peeters.

A Fujitsu nem kezdő a blokklánc technológiai szektorban; 2016-ban kifejlesztettek egy blokklánc alapú rendszert dokumentumok biztonságos megosztására, 2017-ben pedig egy másik rendszert alkottak szintén e célból. A vállalat tagja a Hyperledger konzorciumnak és több olyan projektet is kidolgozott, amely a csoport blokklánc platformján, a Hyperledger Fabric-on használható.
Március elején pedig olyan technológiát mutattak be, amely képes megtalálni a programhibákat az Ethereum okos szerződéseiben.

Borítókép forrása: Steemit

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.