Bitcoin node futtatása műholdas kapcsolattal: új termékkel jött ki a Blockstream

A Bitcoin infrastruktúra szolgáltatóként működő Blockstream egy új termékkel jelent meg a piacon. A Blockstream Satellite Base Station egy szatellitállomás, amely fogadóeszközként működik az űrből sugárzott Bitcoin blokklánc vételére. Az új termék egy beépített antennát tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a kapcsolódást az adáshoz, és képes internetkapcsolat nélkül futtatni a Bitcoin node-okat.

A Blockstream közleménye szerint “a szatellit alapállomás ideális lehet minden bitcoinbányásznak, akik egy teljesen független másodlagos kapcsolatot akarnak kiépíteni a Bitcoin hálózathoz a redundancia végett vagy olyan elsődleges kapcsolatot szeretnének, ami nagyobb anonimitást biztosít.” Az eszköz tökéletes választás lehet olyan bitcoinisták számára is, akik feltörekvő piacokon élnek vagy olyan távoli helyeken, ahol nincs jó internetkapcsolat.

A termék egy vékony és lapos panellel rendelkező antenna, ami beépített DVB-S2 fogadóegységgel rendelkezik. A készülék dizájnja sokkal elegánsabb mint a tradicionális tányérantennák. Az eszköz antennájának a mérete 566 x 300 x 81mm, és a termék mindössze 5,5 kg súlyú.

Amellett hogy az eszköznek sokkal kompaktabb a kivitelezése még egy nagy előnye van a hagyományos tányérantennákhoz képest. A termék 20-30%-kal nagyobb vételi hatékonysággal dolgozik köszönhetően a legmodernebb technológiának.

A telepítés és beállítás után az eszköz direktben kapcsolódik a lakás áramhálózatához a PoE (Power over Ethernet) kábelen keresztül, így a LAN kábel biztosítja az elektromos áramot és az internetet is az eszköznek. A Blockstream állítása szerint az alapállomás a Föld legtöbb részén gond nélkül tud kapcsolódni az űrben keringő szatellithálózathoz.

Blockstream szatellit

Milyen előnyöket kínál a Blockstream szatellitállomás?

Úgy tűnhet, hogy a Blockstream szatellithez is kapcsolódó Bitcoin node-ok futtatása sok felhasználó számára felesleges és extra intézkedés lehet, de a vállalat állítja, hogy mindenki számára nyújt addicionális előnyöket.

  • Először is a termék használatával csökkenthető a belépés akadálya, hiszen az limitált internetkapcsolattal rendelkező felhasználók is futtathatnak node-okat, és elősegíthetik a minél szélesebb Bitcoin adaptáció elérését környezetükben.
  • Másodszor a szatellit növeli a megbízhatóságot, és így csökkenthető a felhasználók és üzleti vállalkozások kockázata a nemvárt internetkapcsolódási problémák miatt.
  • Végezetül pedig a termék minden felhasználónak biztosítja, hogy még privátabb és biztonságosabb módon kezdeményezzen interakciót a Bitcoin hálózattal.

A Blockstream szatellit alapállomás terméket már elő lehet rendelni a Blockstream hivatalos webshopjában 499 amerikai dollárért. A társaság gyártósoráról most jönnek le az első darabok, május végégre ígérik az első csomagok kiszállítását.