Indul a G20-ak találkozója, terítéken a kriptopénzek

Ma indul a G20-ak csúcstalálkozója, ami az egyik legfontosabb esemény a kriptopénzek jövőjét illetően. A gazdasági vezetők Buenos Airesben találkoznak és többek között a kriptopénzek szabályozása is napirenden lesz.

Mutass 🖕 az elitnek és vedd meg az első bitcoinod a CEX.IO-n.

Jó hírrel indul a G20

Miközben a G20 országok az argentínai találkozójukra készülnek, a Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) bejelentette, hogy vizsgálatuk szerint a kriptopénzek nem jelentenek veszélyt a globális gazdaságra. Az FSB a G20-ak pénzügyi szabályozásának koordinátora, a bejelentés tehát remélhetőleg azt jelenti, hogy a csúcstalálkozó nem fog kellemetlen meglepetésekkel szolgálni. A kriptopiac emelkedéssel reagált a hírekre.

A G20-ak pénzügyminisztereinek és központi bankok vezetőinek szóló levélben az FSB vezetője és egyben a Bank of England vezetője, Mark Carney megerősítette, hogy a tanács megvizsgálta, jelenthetnek e bármilyen veszélyt a kriptopénzek a globális pénzügyi stabilitásra és megállapította, hogy ilyen kockázat nem áll fenn.
A kripto pénzügyi eszközök kis részét képezik a pénzügyi rendszernek, a tavalyi év végi hajrában a világ GDPjének kevesebb mint 1%-át érték el.

“Az alacsony százalékuk és az a tény, hogy nem helyettesítik a pénznemeket, hogy korlátolt mértékben használatosak a reálgazdaságban és pénzügyi tranzakciókban, azt jelenti, hogy korlátozottan kapcsolódnak a pénzügyi rendszer többi részéhez”, mondta Mark Carney.

Mark Carney, forrás: The Telegraph

Bár az FSB vezetője többször is aggodalmának adott hangot a kriptopénzeket illetően a befektetők védelmével kapcsolatosan, valamint bűnözői aktivitásokban, azonban szerinte a technológia javíthatja mind a pénzügyi rendszer, mind a gazdaság hatékonyságát

A kriptopénzek szabályozásával kapcsolatban Carney nemzetközi koordinációt javasol, tekintettel a piac globális jellegére és megerősítette, hogy a pénzügyi felügyeleti szerv a meglévő szabályok felülvizsgálatát részesíti előnyben, szemben új rendeletek vezetésével.

A levél megjegyzi, hogy a kriptopiac növekedése esetén az FSB szükség esetén felülvizsgálhatja kezdeti értékelését.

Forrás: Bitcoinist

Carney bejelentése vélhetően kicsit lecsillapítja majd a kormányzatok és pénzügyi hatóságok világszerte növekvő szabályozási kampányait, aminek hatásaiból a kriptopiac épphogy kezd kikászálódni.

Korábban Franciaország és Németország is csatlakozott a globális kórushoz, amely szigorú szabályozást sürget és a két ország közös javaslatot fog előterjeszteni ezügyben a G20 csúcson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük