G4S biztonsági cég már offline kriptopénz tárolást is kínál

G4S biztonsági cég, mely több mint 90 országban – köztük Magyarországon – tevékenykedik, már kriptopénz védelmet is kínál. A londoni székhelyű cég szerteágazó szolgáltatáskört épített ki, kezdve a portás bácsiktól, az atomerőművek biztosításán át a börtönök védelméig.

Széfes tárolás

G4SA cég, mely több mint 560 000 alkalmazottal rendelkezik világszerte, egy szerdai közleményben jelentette be, hogy kifejlesztett egy offline kriptopénz tárolási rendszert a hackerek és bűnözők ellen. Ez nem minden, ugyanis a szolgáltatás már aktív és egy meg nem nevezett európia kriptotőzsde már alkalmazza is, áll egy Financial Times cikkben. Az ügyfeleknek a széfek száma alapján kell fizetni a szolgáltatásért és a hírek szerint a saját trezorjaiban helyezi el sem mint újonnan kialakított épületekben.

A cég a sajtóközleményben megerősítette, a kriptotőzsdék már most hatalmas érdeklődést mutatnak a szolgáltatás iránt. Dominic MacIver, vezető kockázati elemző a G4S Risk Consulting cégnél így kommentálta az új szolgáltatást:

“Az ügyfeleinkkel együttműködve felhasználjuk a szakértelmüket és a saját fizikai tárgyak védelme terén bevált tudásunk a pénzügy technológia biztosítása területén is.”

 

Most 20%-kal olcsóbb a Ledger Nano S. Vásárolj a linkünkkel és támogasd közvetve a Bitcoin Bázist.

Erősen korlátozott hozzáférés

A szolgáltatás az állítások szerint sokkal biztonságosabb mint más megoldások (bár a hegyekbe fúrt bunkereknél kevésbé), áll a G4S közleményben, mivel a cég offline tárolja a privát kulcsokat magas biztonsági fokozatú trezorokban. Ezen felül a trezorokhoz való hozzáférés erősen korlátozott amit több szintes védelem tesz teljessé. Az ügyfelek csak úgy férhetnek hozzá, ha az összes védelmi darabot összerakják egy meg nem határozott technológia segítségével.

“Offline tárolás egy bevált és biztonságos móddá vált a kriptoeszközök tárolására,” magyarázta MacIver.

“Mindeközben az elmúlt évek erőszakos rablásai és emberrablásai azt mutatják, a szektor továbbra is ki van téve a hagyományos bűnözői fenyegetéseknek. Az ügyfeleinkkel együttműködve a biztonsági megoldásunk a trezoros őrzésen alapul. Nem csak az eszközöket visszük offline, de még darabokra is szedjük, amik önmagukban értéktelenek és ezeket magas biztonságú széfekben őrizzük, messze a kiberbűnözők és felfegyverzett rablók hatósugarán kívül.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük