Egy új Gallup-felmérés alapján az amerikai befektetők 2%-a rendelkezik bitcoinnal, 26%-uk érdeklődik iránta

A július 27-én publikált Gallup-felmérés 2% százalékra teszi azon amerikai befektetők számát, akik rendelkeznek bitcoinnal és 26% százalékra az érdeklődők arányát.

Az online felmérést május 7-14 között tartották olyan amerikai befektetők körében, akik legalább 10 000 dollárt fektettek kötvényekbe, állampapírokba vagy alapokba. A megkérdezettek nagy többsége már halott a bitcoinról, de nem tervez befektetni és 72%-uknak még csak szándékában sem áll.

A válaszolók 96%-a hallott a bitcoinról, de 10-ből csak 3 befektető ismeri (29%) valamennyire a digitális fizetőeszközök világát és 67%-uk ugyan hallott róluk, de nem tudnak semmit konkrétumot.

A bitcoin eredeti célja, hogy mint elektronikus pénz olcsó, gyors és független alternatívát kínáljon a nemzetközi pénzügyi rendszerben a dollárral és más devizákkal szemben, ugyanakkor a magas volatilitás “népszerűbbé tette a magas kockázatú/magas megtérülésű instrumentumokat megcélzó befektetők körében – bár a bitcoin, mint elektronikus fizetőeszköz elfogadottsága egyre növekszik.” A Gallup-felmérés megválaszolóinak 75%-a a bitcoint mint befektetési eszköz “nagyon kockázatosnak” tartja és csak 23%-uk vallja, hogy “valamennyire kockázatos”.

A nemi és életkorbeli megoszlás alapján a fiatal férfiak a legvalószínűbb demográfiai célcsoport, amely “azt mondhatja, tudnak valamit a bitcoinról vagy más kriptovalutáról.” A jelentés továbbá azt is kimutatta, hogy a 100 000 dollárnál kevesebb befektetéssel (akik egyben fiatalabbak is) rendelkezők nagyobb valószínűséggel mozognak otthonosan a bitcoin és kriptopénzek terén, szemben a 100 000 dollár fölötti befektetéssel rendelkezőkkel.

Egy másik amerikaiak körében végzett februári felmérés szerint, amit a Finder publikált, a lakosság 8%-a, körülbelül 26 millióan vásároltak már kriptopénzt.

Egy másik frissebb felmérés azt mutatja, a top tíz kriptoprojekt ami legalább 1 millió dollárnyi forrást gyűjtött 2017-ben, átlagosan 136 000% százalékos hasznot hozott a befektetőknek.

Borítókép: Steve Cook

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!