A Gemini blokklánc jóváhagyás nélkül is elfogadja mostantól a bitcoin tranzakciókat

A New York-i online bitcoin tőzsde, a Gemini blokklánc jóváhagyás nélkül is elfogadja a befizetéséket mostantól, hogy gyorsítsa a tranzakciókat.

A Gemini blokklánc jóváhagyás nélkül gyorsítja a bitcoin tranzakciókat

A digitális pénzek kereskedésére és felhő alapú bányászatra szakosodott Gemini kedden jelentette be, hogy a visszaigazolt ügyfelektől blokklánc jóváhagyás nélkül is elfogadja a befizetéseket.

A Gemini blokklánc jóváhagyás nélkül fogadja el a bitcoin tranzakciókat

A Cameron és Tyler Winklewoss által alapított New York-i bitcoin tőzsde jóváírja a letéteket azelőtt, hogy a blokklánc hálózaton jóváhagyásra kerülnének. Az iparági gyakorlat szerint, jelenleg a legtöbb cég 3-6 jóváhagyásra vár, mielőtt elfogadná a bitcoinban érkező összegeket. A blokkláncon a bányászok meghatározott algoritmus segítségével validálják a tranzakciókat, majd visszaigazolják a tranzakció hitelességét a hálózatra, amihez idő szükséges. Ezt a várakozási időt szeretné a Gemini lecsökkenteni a lépéssel.

Saját rendszer ellenőrzi majd a tranzakciókat

Mostantól a Gemini lehetővé teszi, hogy a beérkezett bitcoin összegek az első visszaigazolás után megjelenjenek a számlákon. Feltéve, ha a tranzakciót engedélyezi a Gemini saját belső rendszere.

A Gemini saját rendszert fejlestett a tranzakciók ellenőrzésére

A Gemini így nyilatkozott az új protokollról:

“Így működik a gyakorlatban az új folyamat. Minden beérkező bitcoin összeget a Gemini saját, szabadalmazott elemzésének vetjük alá.  A rendszer eldönti, mennyire valószínű, hogy a tranzakció jóváhagyásra kerül a blokkláncon, még akkor is ha a hálózaton sok tranzakció vár jóváhagyásra. Ha az utalás megfelel az általunk felállított kritériumoknak (ennek ellenőrzése csak pár percig tart), akkor megelőlegezzük az összeget a számlákon és lehetőséget adunk az azonnali kereskedésre.”

Az új lépés csak néhány hónappal azután érkezett, hogy a Gemini betette a lábát az ázsiai piacra. Az online bitcoin tőzsde 2015 végén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, miután engedélyt szerzett a New York állam szabályozó hatóságától a digitális pénzek kereskedésére. Jelenleg az egyetlen hivatalos bitcoin tőzsde az Egyesült Államokban ami rendelkezik ilyen engedéllyel.

A blokklánc jóváhagyás nélkül elfogadott tranzakció révén szeretné a cég gyorsítani a kereskedést és még több kereskedőt vonzani a tőzsdére. A Bitcoinity oldal szerint a Geminin naponta 1900 bitcoin cserél gazdát 24 óra alatt.