General Motors CEO: “Semmi sem zárja ki, hogy a GM bitcoint fogadjon el”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A General Motors (GM), Amerika legnagyobb autógyártójának vezérigazgatója szerint semmi sem zárja ki azt, hogy a vállalat elfogadja a bitcoint, ha lesz rá fogyasztói igény. 

Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója a CNBC-nek adott szerdai interjújában beszélt arról, hogy az Egyesült Államok legnagyobb autógyártója elfogadhatja a bitcoint.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk múlt heti kijelentésére utalva, miszerint az elektromos autógyártó cége újra megkezdheti a bitcoinnal történő fizetések feldolgozását, Barrát arról kérdezték, hogy a GM gondolkodik-e azon, hogy elfogadja a kriptovalutát fizetőeszközként. A vállalat feje úgy válaszolt:

“Semmi sem zárja ki, hogy ezt megtegyük. Az ügyfeleink fognak minket irányítani. Természetesen szeretnénk az egész vásárlási és [bitcoin] tartási élményt a lehető legkönnyebbé tenni. Követni fogjuk a [Tesla] példáját.”

Amikor a Tesla februárban bejelentette, hogy az elektromos járművekért elfogadja a bitcoint is, a GM vezérigazgatója még azt mondta, hogy az ő cége nem érdekelt abban, hogy ugyanezt tegye. Egy március végi beszélgetésen azonban már Barra úgy fogalmazott, hogy a vállalata megfontolná a kriptopénz elfogadását is, de csak akkor “ha erős fogyasztói igény mutatkozna”. 

Eközben Musk a héten belengette, hogy a Tesla ismét hajlandó elfogadni a bitcoint, “ha megerősítést nyer a bányászok ésszerű (~50%) tiszta energiafelhasználása, pozitív jövőbeli trenddel”.

Egy kínai blokklánc újságíró azt írta a Twitteren, hogy “Mostanra Hszincsiang, Belső-Mongólia és Csinghaj tartományok összes bányászati létesítményét bezárták, csak Szecsuánban maradtak vízerőműves bányászfarmok. Jelenleg a #Bitcoin bányászok tiszta energiafelhasználása ⛏️már meghaladja az 50%-ot.”

Tehát, ha Elon Musk tartani akarja a szavát, hamarosan kénytelen lesz bejelenti, hogy cége ismét elfogadja a népszerű kriptopénzt.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.