A HashFlare után a Genesis Mining is megszünteti a veszteséges bányászcsomagjait

A felhőbányász Genesis Mining arra kényszeríti egyes ügyfeleit, hogy 5 éves előfizetésre frissítsék bányászcsomagjaikat, különben elvesztik az előfizetés összegét, közölte a cég tegnap, 2018. augusztus 16-án.

Az izlandi székhelyű startup egy blogbejegyzésben közölte a hírt, hogy egyes bányászcsomagjai a folyamatosan növekvő nehézség és az árvolatilitás miatt nem termelik ki még a karbantartási költségeket sem, és arra kéri ügyfeleit, frissítsék csomagjaikat egy új prémium csomagra.

Bányászat köztudottan egyre komplexebb és energiaigényesebb vállalkozás, közölte a cég, ami arra kényszeríti, hogy új alapokra fektesse üzleti modelljét. Ezért minden egyes ügyfélnek át kell állnia egy öt éves csomagra, amit nem lehet korábban megszüntetni. Az új csomag díja 285$ dollárról 180$ dollárra csökken minden trilliomodik hash (TH/s) után.

“Sajnos a bitcoin csökkenő trendbe ment át január környékén. A trend a növekvő nehézséggel kombinálva még tovább csökkentette a bitcoin bányászat jövedelmezőségét. Ennek eredményeképp egyes felhasználók csomagjai kevesebbet bányásznak mint a napi karbantartási díj, és ezért beléptek a 60 napos türelmi időbe, aminek lejártakor nyílt végű csomagjaik megszüntetésre kerülnek.”

A Genesis Mining nem az első bányász, mely a veszteséges bányász szerződések megszüntetésére kényszerül. Júniusban a szintén népszerű HashFlare felhőbányász szolgáltató jelentette be, hogy megszünteti a SHA-256 bitcoin bányász tevékenységét törölve a felhasználók szerződéseit mivel a “28 napon keresztül kifizetés kisebb, mint a karbantartási díj,” áll a felhőbányász Facebook oldalán (a HashFlare törölte a bejegyzést | 2018.09.26).

A nagy felháborodás hatására, amit az egyoldalú döntés kiváltott, a bányász napokon belül visszatáncolt a döntéstől kijelentvén, megtalálták a megoldást, hogy továbbra is bitcoint tudjon bányászni a cég. Ugyanakkor végiggörgetve a bejelentés (a HashFlare törölte a bejegyzést Facebook oldaláról | 2018.09.26) alá érkezett legfrissebb kommenteken, az előfizetők inkább tűnnek elégedetlennek, mint megkönnyebbültnek a bitcoin bányászcsomagjaik állítólagos újraindítása kapcsán.

 

(Forrás: CoinDesk)

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük