Goldman Sachs: álhír volt a kriptovaluta kereskedésről szóló korábbi hír

A Goldman Sachs pénzügyi vezérigazgatója, Martin Chavez álhírnek nevezte a hírt, hogy a bank felfüggeszti a kriptovaluta kereskedési osztályának megnyitására tett lépéseket,  jelentette a CNBC szeptember 6-án.

A TechCrunch Disrupt konferenciáján Chavez a kereskedési osztály alapításáról szóló kijelentések alaptalanok voltak.

“Sose gondoltam volna hogy ezt a kifejezést kell használjam de ezt a hírt úgy kell leírnom mint álhír.”

A pletykák, hogy a Goldman kriptokereskedési osztály felállítását tervezi még múlt év decemberben kaptak szárnyra egy Bloomberg hír kapcsán. Szeptember 5-én ugyanakkor a Business Insider azt jelentette ismeretlen forrásokra hivatkozva, hogy a bank felfüggeszti kriptokereskedési osztály alapítására tett törekvéseit a kiismerhetetlen szabályozási környezetre hivatkozva. Chavez szerint a lelkesedés egy potenciális kereskedési osztályról elhamarkodottnak tűnik.

“Amikor arról beszéltünk hogy lépéseket teszünk a digitális eszközök feltárására […] akkor olyan feltárásról beszélünk, ami az idővel változik. Talán valaki itt az ilyen jellegű tevékenységünk hatására túlságosan fellelkesült arra, hogy mi fogjuk a piacot teremteni és a fizikai Bitcoint [kereskedni vele], és ahogy jobban belemélyedtek, rájöttek, hogy a fejlődés egy része még nem érkezett el.”

Mialatt a Goldman Sachs likviditást nyújt a bitcoin határidős termékeket kínáló CBOE és CME kereskedőházaknak, Chavez szerint előbb megbízható felügyeleti megoldásra van szükség mielőtt a bank ‘fizikai’ Bitcoin kereskedésbe kezdhetne.

“Fizikai bitcoin valami fölöttébb érdekes dolog és egyben hihetetlenül nagy kihívás. Letétkezelési szempontból nem látunk intézményi letéti megoldást a Bitcoinnál de érdekeltek vagyunk létrehozásában a hosszú távon.”

Chavez hozzátette, a cége egy bizonyos típusú bitcoin határidősön dolgozik, nem szállítható határidősön, mely dollárban elszámolt tőzsdén kívüli határidősöknek felel meg. A referenciaárat több kriptotőzsde BTC/USD átlaga adná.

Az elmúlt napokban nagyot esett a BTC és az altcoinok többsége miután felröppent a hír, hogy a Goldman Sachs felfüggeszti kriptokereskedési osztályának felállítására tett lépéseket. A teljes piaci kapitalizáció 12 milliárd dollárt esett, a bitcoin pillanatnyi ára 6499 USD a Coin Market Cap adatai alapján.

Borítókép: Lewis Harrison

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük