Hirtelen nagyot esett a bitcoin, húzta magával a teljes piacot

  • Nagyot esett hirtelen a bitcoin ára, pár óra alatt 5%-ot, 500 dollárt vesztett értékéből
  • Az altcoinok még nagyobbat zuhantak, a ripple (XRP) 12%-ot gyengült
  • egyesek egy bitcoin bálna wallet friss BTC tranzakcióinak tudják be, mely több mint 10 000 BTC-t utalt különböző kriptotőzsdékre vélhetően eladási céllal
  • a kezdeti esést felerősítette a délután kijött Goldman Sachs hír, miszerint mégse indít kriptopénz kereskedési osztályt
  • bitcoin, ether és ripple árfolyamok elérhetőek a linkeken

Az eladási hullám ma délelőtt 11:00 órakor kezdődött és 3 órán keresztül zajlott.

A BTC szilárdan tartotta a ~7350 USD árszintet az ázsiai kereskedési órák és az európai nyitás elején, majd a semmiből reggel 11:00 óra tájékán egy óra alatt 250 dollárt vesztett az értékéből. A következő órában pedig a 7000 USD lélektani támasz szintet is áttörte és 6900 USD-ig bukott. Jelenleg ~6890 USD körül cserél gazdát a kisebb likviditású CEX váltón.

A bitcoin az 5%-os esésével még viszonylag sértetlenül átvészelte a napot. Az ETH -14%, az XRP -12%, a BCH -14% és az LTC -12% értékvesztésen áll, valamint a többi kisebb altcoin is kétszámjegyű esést könyvelhet el. Eközben a bitcoin dominancia 55 százalékra növekedett tovább erősítve a bitcoin mint, értékőrző szerepét.

A hirtelen gyors zuhanás mögött több okot látnak a szakértők. CNBC-s szakértők szerint a 4 év után aktiválódott feltételezhetően Silk Road darknetes bitcoin bálna wallet BTC transzferja a nagyobb kriptotőzsdékre áll az esés mögött.

Megint mások a Goldman Sachs bejelentést vélik a háttérben miszerint a bank nem szándékozik elindítani a korábban beharangozott kriptovaluta kereskedési osztályát és helyette inkább a nagybefektetői kriptopénz letétkezelésre koncentrálna.

Egy megint más feltételezés szerint a Shapeshift instant kriptopénz váltó bejelentés, hogy hamarosan regisztrálni kell a felhasználóknak a honlapján rémisztette meg a piacot masszív eladási hullámot kiváltva.

Eközben pumpa alatt a bitcoin diamond, mely 24 óra alatt 122%-ot erősödött.