Volt Goldman Sachs vezető: nincs még egy olyan jövedelmező befektetés, mint a Bitcoin

Raoul Pal, a Goldman Sachs UK korábbi részvény- és derivatív piaci vezetője és a Global Macro Investors alapítója szerint, a Bitcoinra (BTC) érdemes hosszú távon fogadni, még akkor is, ha a sikerére csak 1% van. A bankár a Stephen Livera podcastjában beszélt elképzeléseiről:

“Ismerem ezeket a makrós srácokat, az összes benne van. Ők értik. Értik az opcionalitást. Lehetnek teljes hívők, félig hívők, részben hívők. De ha még akár 1% esélyük van, hogy igazuk van, miközben a növekedési potenciál 100-szoros, akkor minden egyes nap ezt fogod csinálni.”

A potenciális nyereség mellett elhalványul a kockázat

Pal szerint a nyereség, amit Bitcoin vásárlás után elérhetünk messze magasabb, mint a vele járó kockázat. Becslése szerint ugyanis a bitcoin piaci kapitalizációja a 8 000 milliárd dollárt is elérheti, ami durván az 50-szerese a jelenlegi piaci kapitalizációnak. Így magyarázta:

Szóval tegyük fel, hogy 80 000 milliárd dollárt ér, és mondjuk 10% a valószínűsége, ami 8 000  milliárdot jelent. Jelenleg 200 milliárd dollárt ér. Ha tehát akár 1% esély van, hogy működik […] az azt jelenti, hogy őrülten alul van árazva már ha ezek a valószínűségek bejönnek.

Ezek a számok, szerinte “őrülten kedvezőek” és “pont ezért szippant be ilyen sok makrós srácot, mert úgy gondolják, hogy, ‘Bassz, nincs még egy ilyen megtérülés a világon’.”

Szóba került a podcast során PlanB kriptoelemző egyik tweetje is, ami különböző Stock-to-Flow modellek alapján ábrázolta a jövő évben esedékes bitcoin blokkjutalom felezés potenciális árfolyam forgatókönyveit.

A Bitcoin 1 millió dollárt is megütheti az elkövetkező években

Az egyik friss PlanB chart azt sugallja, hogy a következő évi feleződés után 100 000 dollárra fog emelkedni a BTC árfolyama. Majd az azt követő 2024-es során 1 millió dollárra, ami Pal serint egyáltalán nincs kizárva.

“Igen, egy opció,” magyarázza Pal. “És, oké, kisebb opció most mint amikor jóval olcsóbb volt, de ha rápillantasz stock-to-flow modelljére, meg hasonlóakra, akkor láthatod a komparatív emelkedési potenciált. És ha belegondolsz mindennek a digitalizációjába, valamint az alternatív pénzügyi rendszerekbe, még ha csak alacsony valószínűsége is van, ugye?”

Pal elmondása szerint már akkor találkozott a Bitcoinnal, mikor az árfolyama 17 cent volt.

“Akkor találtam rá a Bitcoinra […] mert az egyik kliensem elkezdte bányászni mikor még csak 17 cent volt. Fedezeti alapjuk volt és volt extra villanyuk az irodához és valaki beszélt velük. Nagyon, nagyon korai adoptálók voltak […] Szóval írtam egy cikket. Akkor szálltam be, mikor 200 dollárba került.”

Pixelidőkor a Bitcoin árfolyama 10 000 dolláron kereskedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük