Egy időutazó a jövőből 2010 óta nem tud hibázni – A Bitcoin Disztópia

A következő hosszú Reddit bejegyzést 5 évvel ezelőtt u/Luka_Magnotta felhasználó publikálta. Érdekes konklúzióra jutott a Bitcoin-projekt kapcsán.

“Ezt a levelet 2025-ből küldöm. Kezdenek a dolgok kifakulni és néhányaitok kezéhez vér fog tapadni.

Ha nem hiszel nekem, kérlek lépj tovább mert nem tudom bizonyítani azt, hogy ki is vagyok valójában.

Nem akarom egyikőtök idejét se rabolni, szóval pusztán elmesélem mi is történt.

Átlagban, minden egyes évben a Bitcoin értéke egy tizedesjeggyel nőtt. 2010-ben 0.1 dollárról 1 dollárra 2011-re, 10 dollárra 2012-ben, 100 dollárra 2013-ban. Innentől van egy kis lassulás ahogy kétévente kezdett egy tizedesjeggyel nőni, 1 000 dollárra 2015-ben, 10 000 dollárra 2017-ben, 100 000-re 2019-ben és 1 000 000-ra 2021-ben. Innentől már nincs értelme dollárban megadni az értékét, mert a dollárt már nem használják, se más központi bankok által kibocsátott pénzt. Két típusú gazdagság létezik a világon. Föld és kriptopénz.

Mára mintegy 19 millió Bitcoint használnak a világban és van pár százezer, ami örökre elveszett, miközben 7 milliárd fő fölötti a világ népessége. Átlagban azt jelenti, hogy egy átlagos személy valamivel kevesebb mint 0.003 bitcoinnal rendelkezik. Ugyanakkor a világomban megfigyelhető egyenlőtlen vagyoni eloszlás miatt, az átlagember csak 0.001 bitcoinnal rendelkezik. Igen pontosan, azok, akik ma olvassák ezt, azok a gazdagok. Én most egy bosszantó fiatalember szomszédságában élek aki két évvel ezelőtt belépett a régi Reddit fiókjába és rájött, hogy 0.01 bitcoint kapott borravalóként még 2013-ban amiért valakit “buzinak” nevezett 16 évesen. Miután rájött, vett magának egy repülőjegyet, otthagyta a házát anélkül, hogy bárkinek is elmondta volna és egy Citadellába költözött.

“Mi az a Citadella?” kérdezheted. Nos, mikor a Bitcoin 1000 dollárt ért, egyesek elkezdtek szolgáltatásokat kínálni a “Bitcoin gazdagoknak”, hogy megvédjék őket és vagyonukat. Drága széfekkel kezdődött, majd jöttek a testőrök és ma, a “koraiak” (így nevezzük a korai adoptálókat) és azok, akiknek a vagyona túlélte az “átmenetet” elzárt, kapukkal őrzött városokban, úgynevezett Citadellákban élnek, ahol a munka jelentős része automatizálva van. A legtöbb ilyen Citadella azokból az erődítményekből fejlődött ki, amiket egykor Bitcoin bányászgépek tárolására használtak. Az ASICminer nevű vállalat székhelye egy ilyen város, ahol Mr. Friedman királyként uralkodik.

A világomban, ami hamarosan a Tiéd is, a kormányok többsége nem létezik, mert a Bitcoin tranzakciók anonimok és így a legtöbb kormány nem tudja megadóztatni állampolgárait. A Bitcoin egyik sikere annak köszönhető, hogy hatékony módszert kínál a vagyonod elrejtésére a kormányok elöl. Miközben azok, akik olyan “szakadár országokba” települtek, mint Luxemburg, Monaco és Liechtenstein, azokat pilóta nélküli drónok követték mindenhova annak érdekében, hogy a kormányok mindig tudjanak róla hol is rejtegetik a vagyonaikat; ilyenre nem volt lehetőség azoknál, akik Bitcoinban őrizték pénzüket.

A kormányok megpróbáltak relevánsak maradni a társadalmamban azzal, hogy Bitcoint vettek, de csak rosszabb lett a helyzet, mert még tovább pumpálták a Bitcoin árát. A kormányok természetesen titokban álltak neki, de az én generációm “Snowdenjei” kapzsi állami alkalmazottak, akik a saját privát számlájukra utalták a bitcoint és olyan anarchikus helyekre menekültek, ahol nem kérdeznek, ha van elég pénzed.

A 4 intézet a legnagyobb elérhető Bitcoin egyenleggel a következőek:

  • ASICminer – 50,000 Bitcoin
  • Az IMF “pénzstabilitási alapja” – 70,000 Bitcoin
  • Szaúd-Arábia kormánya – 110,000 Bitcoin
  • Észak-Korea kormánya – 180,000 Bitcoin

A gazdasági növekedés -2%-os évente. Miért? Ha több bitcoinod van, mint 0.01, akkor valószínű, hogy nem csinálsz semmit se a pénzeddel. Nincs infláció és így ösztönző se, hogy befektess. Mint ahogy a középkorban, nincs lényeges gazdasági növekedés, és ahogy akkor a vagyont aranyban mérték, a társadalmunkban nincs gazdasági növekedés mivel az emberek tudják, hogy a 0.01 bitcoin elég lesz az egész életükre. A tény azonban, hogy az új Bitcoinok bányászata látszólag megakadályozza a világunk összeomlását, de az infláció esése, ami a következő blokkjutalom felezésénél fog bekövetkezni, újabb csapást mérhet a gazdaságra.

Mi történt a Winklevoss ikrekkel? A Winklevoss ikrek voltak az elsők, akik meghaltak. Miután kiderült mekkora kárt okozott a társadalom szerkezetében, terroristacsoportok jöttek létre hogy levadásszanak mindenkit, aki jelentősebb Bitcoinnal rendelkezik, vagy feltételezhető róla, hogy részt vett a kriptopénz kifejlesztésében. Ironikusan ezek a terroristacsoportok névtelenül Bitcoint használnak, hogy finanszírozzák tevékenységeiket.

A legtöbben, akik komolyabb Bitcoin mennyiséggel rendelkeznek már nem beszélnek családjaikkal és elvesztették barátaikat, mert meg kellett változtatniuk a személyazonosságukat. Volt pár öngyilkosság a pénzeszsákosok részéről, akik nem tudtak megbirkózni történtekkel, ezek olyan típusú emberek, akik hittek abban, hogy egy napon összeomlik és még akkor sem hitték el, amikor a kormányok elkezdtek Bitcoint vásárolni. Sokakat elraboltak és a gyanú szerint 25%-a a “Bitcoin gazdagoknak” fizikailag megkínzott valakit, hogy az elárulja a jelszavát.

Miért nem hagytuk el a Bitcoint és váltottunk egy másik rendszerre? Nos, megpróbáltuk természetesen. Megpróbáltunk áttérni egy inflációs kriptopénzre, de egyetlen 70-es IQ-nál magasabb személy se akart jelentkezni és azt önkéntesen elfogadni. Mert végül is, ki akarna önkéntesen befektetni egy csomó pénzt egy pénzbe, amelyről tudod, hogy az értéke csökkenni fog? A dolog ami annyira veszélyessé tette a Bitcoint a társadalom számára egyben sikeresének is tekinthető. A Bitcoinnal kapzsik lehetünk.

Afrikában az emberek 70%-a azt hiszi, hogy a Bitcoint maga az ördög találta fel. Van is oka. Ez egy nagyon érzékeny probléma, amit a közbeszédben simán csak “tragédiaként” emlegetnek. Az Afrikai Uniónak ambiciózus terve az volt, hogy segítse állampolgárait áttérni a Bitcoinra. A kormány ingyentelefonokat osztott a lakosoknak amit a személyazonosítóikkal kapcsolt össze, így akarta a kormány integrálni a Bitcoint a gazdaságába. Minden rendben is ment egészen a “tragédiáig”. Egy vélhetően Oroszországban székelő bűnügyi szervezet kihasznált egy hardverhibát a kormány által gyártott telefonokon. A becslések szerint a teljes afrikai kontinens 48 óra leforgása alatt elvesztette a vagyona 60%-át. Ami követte az nem volt más, mint káosz és polgárháború mindaddig, míg Szaúd-Arábia és Észak-Korea kormánya, a világ két vezető szuperhatalma az autoriter politikai berendezkedésük “Bitcoin kihívást” jól tűrő alkalmazkodási képességének hatására felosztotta egymás között az afrikai országokat és az afrikai lakosság hősökként kezdett el tekinteni rájuk.

Most azon gondolkodhatsz, mi a terv? Egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan anélkül, hogy ne egy nukleáris holokausztban végződjön. Tagja vagyok egy földalatti hálózatnak aminek az a célja, hogy szervezett támadásokkal magának az Internetnek az infrastruktúráját bedöntse. Van 20 nukleáris tengeralattjárónk amik elvágnak minden tengeralatti kábelt a kontinensek között. Ezután szimultán nukleáris impulzustámadást hajtunk végre a világ sűrűn lakott területei ellen. Abban reménykedünk, hogy az így kiváltott káosz közepette a világnépesség szabadságharcba kezd és amennyi számítógépet csak lehet elpusztít és végül a Bitcoin elveszti relevanciáját.

Természetesen több milliárd halálos áldozattal számolunk. Ez lesz az ára annak, hogy felszabaduljunk egy örökkévalóságnak tűnő rabszolgaságból, amit egy nagyon apró elit kényszerít ránk.

És pontosan ezért léptem kapcsolatba veled.

Nem kellene, hogy így legyen. Nem kell osztoznunk a végzetünkön. Nem tudom hogyan, de találnod kell egy utat, hogy még most elpusztítsd ezt az istenverte projektet. Tudom, nehezet kérek. Azt hitted, hogy segítesz a világon azzal, hogy megszabadulsz a központi banki kartelltől, ami a gazdaságainkat uralja.

Viszont én láttam hogy fog végződni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük