A Goldman Sachs 14,000 dolláros bitcoinra számít az elkövetkező hetekben

Úgy tűnik a Wall Street bitcoin iránti szkepticizmusát egyre kevesebb befektető vallja magáénak. A Goldman Sachs befektetőivel megosztott előrejelzése szerint a bitcoin hamarosan ismét elérheti a 14,000 dolláros árat.

A Goldman bitcoin vásárlásra bíztatja befektetőit

Úgy tűnik a Goldman Sachs nem osztozik Jamie Dimon és Warren Buffett álláspontjával, legalábbis ami a bitcoint illeti. Egy nem rég megosztott közleményében arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy a bitcoin jelenlegi ára remek alkalom a vásárlásra, mindaddig még nem esik 9,000 dollár alá. A Goldman által megosztott elemzés szerint a befektetők rövidtávon 14,000 dolláros bitcoinra számíthatnak. Ha bejön az előrejelzésük, akkor a bitcoin ára megdöntheti a 2019-es rekordját, ami kicsivel több mint 13,900 dollár volt. Ezek szerint nem kétséges, hogy a bitcoin kiváló befektetés.

A közleményt Su Zhu, a Three Arrows Capital vezérigazgatója osztotta meg twitter követőivel. A bejegyzés vegyes reakciókat váltott ki. Akadtak olyanok, akik nevetségesnek tartják a Goldman Elliott Wave elméleten alapuló elemzését, még mások szerint általában viszonylag pontos előrejelzéseket szoktak megosztani. Egy dolog azonban biztos, a Goldman Sachs egyre több bizalmat táplál a bitcoin irányt, ami talán több intézményi befektető tőkéjét is át tudja csábítani a kriptovaluták oldalára.

A befektetési bank szerint a hosszútávú befektetők is jól járhatnak

A hosszútávú befektetők számára a jelenlegi bitcoin árfolyam jó lehetőség lehet a vásárlásra. A Goldman elemzése szerint ameddig a bitcoin ára 13,000 dollár alatt mozog, nyugodt szívvel bővíthetjük kripto portfóliónkat. A befektetőkkel megosztott közlemény szerint esélyes, hogy egy 2019 első feléhez hasonló áremelkedés közeledik.

Fontos megemlíteni, hogy az elemzés a CMI bitcoin határidősök piacán alapszik, ami a hétvégi kereskedést nem veszi figyelembe. Ez természetesen nem sokat változtat az elemzés hitelességén, hiszen az árfolyam grafikon a hétvégéket leszámítva is alkalmas a hosszútávú elemzésre. Leginkább azért fontos az előrejelzés alapját képező piac figyelembevétele, hogy jobb képet kapjunk az előrejelzés célközönségéről. A Goldman tanácsai inkább az intézményi befektetőknek szól, azonban az összes piaci szereplőt érintheti. Ha az intézményi befektetők megfogadják a Goldman tanácsát, akkor jóval megnövekedhet a bitcoin utáni kereslet, ami egyúttal beteljesítené a vállalat hosszútávú jóslatait. Persze nem tudhatjuk előre milyen hatása lehet az intézményi befektetők egyre nagyobb piaci részesedésének, viszont abban reménykedhetünk, hogy pozitív irányban fogják elmozdítani a kriptovaluták árfolyamát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük