A Grayscale már 3,7 milliárd dollárnyi kriptót tudhat a neve alatt

A Grayscale ekkora növekedést még nem látott fennállása alatt: jelenleg már több mint 3,7 milliárd dollárnyi kriptoeszközt kezel, miután egy év alatt csaknem 1 milliárd dollárnyi új befektetés érkezett hozzájuk. Ennek túlnyomó része bitcoin, de az ethereum is nagyon jól muzsikál 2020-ban.

Egy év alatt majdnem 1 milliárd dollárnyi új befektetés

A Grayscale 2013 óta jelentős játékosa a kriptopénzek befektetésének világában, azonban az elmúlt év egy korábban még sosem látott növekedést hozott el a digitális vagyonkezelő életében. Kevesebb, mint egy év alatt ugyanis nagyjából 1 milliárd dollárnyi új összeg került kezelése alá. Ezzel az extra 1 milliárddal most több, mint $3,7 milliárdos vagyont kezel befektetői nevében a csoport. Különösen figyelemre méltó az is, hogy bár az éves növekedés is óriási, az említett 1 milliárd dollárból 500 millió idén március 31 után (az első negyedév lezárását követően) érkezett a vagyonkezelőhöz.

A Grayscale indulásakor csak bitcoinnal foglalkozott, mára azonban már jelentősen diverzifikált és számos altcoint is kezelnek. Ettől függetlenül azért a Grayscale Bitcoin Trust még így is majdnem 89%-át képviseli az összes eszköznek a kezelésük alatt, amely jelenleg a növekedés miatt kb. 3,3 milliárd dollárnyi értéket képvisel.

Az biztos, hogy az elmúlt hetekben a bitcoin iránti kereslet és érdeklődés minden téren megnőtt – a bitcoin felezés, amelyre ma este kerül sor valószínűleg részben okolható a jelenségért. Érdekes lesz azonban a felezés utáni időkben is figyelgetni, hogy milyen növekedést tud a Grayscale produkálni.

Az Ethereum Trust is nagyon megy a Grayscale-nél

S bár egyértelműen a bitcoin a fő profil, az ETH is nagy növekedést tudod mutatni az év első negyedében. Főként az intézményi befektetés növekedett a kriptopénz iránt, az érdeklődés pedig olyan szintre ugrott a Grayscale-nél, hogy a korábban negyedévenként átlagosan 12 millió dollárral növekedő Ethereum Trust 2020 első negyedévében 110 milliós növekedést hozott. Ezzel már 279 millió dollárnyi kriptoeszköz van a Grayscale Ethereum Trust igazgatása alatt, ami a teljes vagyoneszköz 7,5%-ával egyértelműen a második legfontosabb kriptopénze a csoportnak a bitcoin után.

Ráadásul, ahogy már korábban is írtuk, ez az ether növekedés idén azt is magával vonta, hogy a Grayscale vásárolta fel a 2020-ban bányászott összes ETH csaknem 50%-át.