Guggenheim befektetési igazgató: a bitcoinnak el kell érnie a 400 000 dollárt

Sokkolta a Bloomberg TV nézőit Scott Minerd, a Guggenheim Investments befektetési igazgatójának szavai. A szakember úgy véli, hogy a bitcoin még mindig nem érte el a valós értékét.

A bitcoin korlátozott kínálata és a Federal Reserve megállíthatatlan pénznyomtatása azt jelenti, hogy a bitcoinnak körülbelül 400 000 dollárig kell emelkednie” – mondta egy interjúban Minerd. A vele készült interjút éppen akkor publikálták, amikor a bitcoin történetében először átlépte a 20 000 dollárt.

“A fundamentális elemzésünk azt mutatja, hogy a bitcoin körülbelül 400 000 dollár lesz” – jelentette ki, majd hozzátette: „Ez a szűkösségén és a relatív becslésén alapul, csakúgy, mint az arany esetében. Tehát azt tudjuk, hogy a bitcoin az arany több tulajdonságával is rendelkezik, a tranzakciók szempontjából pedig szokatlan értéke van.”

Ez az érv hasonlít ahhoz, amit a bitcoin legismertebb támogatói, köztük a híres befektető, Paul Tudor Jones, is mondott. Tudor idén év elején azt nyilatkozta, hogy nagyobb összegben vásárolt bitcoint, mivel szerinte a fogyasztói árak elképesztő mértékben el fognak szabadulni az elkövetkező években. Hasonlóképpen vélekedett a Galaxy Digital alapítója, Mike Novogratz is, aki kijelentette, hogy a digitális eszköz védelmet biztosíthat a makrókockázatokkal szemben.

A Guggenheim egyike azon intézményi befektetőknek, akik fejest ugrottak a kriptovaluták világába. A múlt hónapban a Guggenheim Funds Trust alapkezelő amerikai tőzsdefelügyelethez módosító nyilatkozatot adott be, mely értelmében az 5 milliárd dollárt kezelő Macro Opportunities Fund 10%-át kívánja bitcoinba fektetni a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) alapon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük