Gyógyszerkövető megoldást fejleszt a VeChain a Bayernak

A német Bayer gyógyszergyártó kínai leányvállalata blokklánc-alapú követőplatform kifejlesztését jelentette be a VeChain szintén kínai fejlesztőcéggel és blokklánc platformmal partnerségben.

A Bayer China csütörtökön ismertette, hogy a VeChain-t választotta a gyógyszerek termékútját követő platformjának fejlesztésére.

A ‘CSecure’ nevű rendszer a gyógyszerek tételszámát tölti fel a blokkláncra, amit ezután végig követni lehet ahogy végigmegy a logisztikai lánc különböző állomásain. Az állomásokon időbélyegekkel és azonosító információkkal látják el a termékeket. A blokkláncok megváltozhatatlanságából eredően az így követett gyógyszerekhez rendelt információkat nem lehet hamisítani vagy módosítani jogosulatlan szereplők által.

A VeChain még 2019-ben pályázta meg és nyerte el a Bayer China pályázatát, mikor a pharmacég blokklánc alapú ellátási lánc megoldás fejlesztésére írt ki tendert. A rendszer a ToolChain blockchain-as-a-service (BaaS) VeChain rendszerén alapul, ami egy ügyfelek által szabadon variálható elosztott főkönyvi megoldás.

Kínában amúgy is magasra jár a termékek, szolgáltatások, folyamatok és eljárások szabványosítása. Múlt év júniusban a Walmart kínai ága jelentett be blokklánc orientált fejlesztéseket, mialatt a VeChain az elmúlt hónapokban több tier 1 vállalattal is partnerségre lépett. Kapcsolódó: A VeChain blokklánc startup felforgatná a kínai logisztikai piacot a német Deutsche Bahnnak segítve

Ami a legújabb partnerséget illeti, a VeChain nem árult el túl sok részletet. Sunny VeChain CEO egy közleményben csak annyit írt, hogy örül, hogy a Bayer a VeChain-t választotta a CSecure tesztelésére. A VeChain natív tokenje a VET, aktuális árfolyama 0.005$, legforgalmasabb kereskedési párja a VET/USDT a Binance tőzsdén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.