Ha szereted a Magic the Gatheringet, ezt az új kriptojátékot neked találták ki

Előreláthatólag, a P2E (play-to-earn vagyis játssz, hogy nyerj) szektor hatalmas növekedésre számíthat 2023-ban. A szektoron belül a Calvaria kiemelten rangos helyen áll, és már az előértékesítés során, befektetők tömegeit sikerült bevonzania. Alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk a projektet és ismertetjük, miért lehet érdemes még most csatlakozni.

Mi a Calvaria?

A Calvaria: Duels of Eternity egy blokklánc-technológiát és NFT-ket (Non-Fungible Token vagyis nem-helyettesíthető token) használó, napról-napra egyre nagyobb népszerűségnek örvendő játékplatform. A felhasználók egy túlvilági környezetben vásárolhatnak különböző karaktereket és varázslatokat NFT kártya formájában, majd ezekkel csatázhatnak más játékosok ellen. Minél jobb eredményt érnek el ezekben a csatákban, annál nagyobb jutalomra számíthatnak.

A legnagyobb különbség a Calvaria és más, P2E játékok között, hogy a Calvaria teljesen ingyenes. Habár létezik fizetős verzió is. Azok számára, akik ki szeretnék próbálni a Calvariat, nem szükség semmilyen vásárlást végrehajtaniuk. A Calvaria továbbá elérhető Android és IOS platformokon egyaránt, így a világon bárki, bármikor kipróbálhatja.

calvaria kartyajatek

A blokklánc-játékok egyik legfontosabb alapfogalma, a play-to-earn. Hála ennek az innovatív modellnek, a játékosok jutalomban részesülnek a játékkal töltött idejükért cserébe. Számtalan P2E blokklánc-játék létezik, viszont ezeknek a túlnyomó része egyáltalán nem a mainstream gémereknek lett kitalálva. A Calvaria azonban igen.

Vizsgáljunk meg néhány szempontot, hogy miért sikerülhet a Calvarianak az, ami eddig egyetlen P2E játéknak sem sikerült.

Egyszerre F2P (free-to-play vagyis ingyenesen játszható) és P2E

A hagyományos játékok között gyakran láthatunk olyat, hogy a játék ingyenesként van hirdetve, mégis egy ponton túl, súlyos összegek kifizetése árán lehet csak továbbjutni. A P2E szektor másik nagy rákfenéje, hogy a játékélményt teljesen elveszik a nonstop felbukkanó reklámok. A Calvaria változtatni kíván ezen a narratíván azáltal, hogy megjutalmazza a reklámokat megtekintő felhasználókat.

A fejlesztők által létrehozott játékmechanika lehetővé teszi, hogy egyedileg kidolgozott stratégiák segítségével bármilyen ellenfelet le lehessen győzni.

Sőt, az ökoszisztémán belül birtokolt tárgyak és varázslatok kizárólag a felhasználók tulajdonát képezik, amivel teljes mértékben megvalósul a P2E koncepció. A felhasználók a projekt NFT piacterén keresztül eladhatják az általuk birtokolt tárgyakat, és megtarthatják az eladásból származó profitot.

Emellett bevételhez lehet jutni különböző versenyeken keresztül és stakeléssel egyaránt. Szemben a legtöbb P2E blokklánc-játékkal, a Calvariaban rejlő lehetőségek száma végtelen.

A játékipar bevétele elérheti a 200 milliárd dollárt 2022-ben, és a játékosok száma hamarosan el fogja érni a 3 milliárdot, derül ki a Newzoo játékelemző cég jelentéséből.

Ez a trend egészen biztosan magával fogja vinni az egyre növekvő a P2E játékok piacát is.

A játékosok irányítanak

A jelenkori központosított vállalati hierarchiával szemben jött létre a DAO (Decentralized autonomous organization vagyis decentralizált autonóm szervezet). Szemben a mostani gyakorlattal, miszerint a játékot érintő döntéseket egy maroknyi vezető határozza meg, a DAO rendszer lehetővé teszi, hogy a döntés a felhasználók kezében legyen.

A blokklánc hálózatnak köszönhetően, a játékosok határozhatják meg a projekt fejlődésének irányát. Lényegében, szavazás útján a felhasználók döntenek a frissítésekről, fejlesztésekről vagy akár arról is, hogy milyen tőzsdén kerüljön a projekt listázásra. A DAO-n belül a döntés a többség akaratán múlik.

calvaria presale stage 4

A Calvaria kártyajáték ezt a mechanikát. használta fel. A projekt által használt natív, RIA token tulajdonosai határozhatják meg a fejlesztések irányát, aminek köszönhetően a játék mindig meg fog felelni a legnagyobb felhasználói rétegnek.

A számtalan P2E kriptojáték közül mindösszesen két olyan projekt ismert, ami ezt a mechanikát vezette volna be. Ezek közül az egyik a Calvaria. Számos példa van rá, hogy a centralizált üzleti modell nem állja meg a helyét, így nem kizárt, hogy hamarosan a DAO rendszerek normává fognak válni a szektorban.

A DAO alapú kezdeményezések száma, csak idén a nyolcszorosára emelkedett. Emellett a DAO-ra átálló vállalkozások száma közel 9%-kal emelkedett az elmúlt évben, tudhatjuk meg a Electric Capital mérnökének, Emre Caliskan Twitter posztjából.

Sztori mód

A fejlesztők helyesen ismerték fel, hogy egy sikeres játék gerincét az izgalmas narratíva alkotja. Ahelyett, hogy csupán egy lenne a számos unalmas kártyajáték közül, a Calvaria rendelkezik egy izgalmas sztori móddal is. Ezen belül meg lehet ismerni a világot, amiben az események zajlanak, és fel lehet készülni a későbbi, valós felhasználók ellen vívott csatákra. A fejlesztők itt kifejezetten a játékélményre koncentráltak, ezért a felhasználók előtt rejtve marad a komplex blokklánc-struktúra.

A Calvaria felveszi a versenyt a legnagyobbakkal

A játékvilágot jelenleg egy szűk elit kiadó irányítja. A globális játékpiac 60%-át mindössze három cég fedi le: Activion Blizzard, Sony és a kínai Tencent. Ugyan a bevételük az egekben, az általuk használt játék modellek ódivatúak, és szinte semmit nem adnak vissza a felhasználóik számára.

calvaria kriptojatek

A Calvaria egyik célja, hogy ezen változtasson, és jutalmakkal ösztönözze a játékosokat. Ennek az elképzelésnek a középpontjában egy olyan tokenomika áll, aminek a lényege, hogy a játékosok több profitszerzési lehetőség közül is választhatnak.

Ezek a profitszerzések származhatnak a másodlagos piacon történő NFT kereskedésekből, loot boxokból, reklám- és szponzorációs ajánlatokból valamint fizikai termékekből és szolgáltatásokból egyaránt. Azzal, hogy a Calvaria ennyi mindent nyújt a felhasználóknak a játékkal töltött időért cserébe, könnyedén felülmúlhatja az Axie Infinity eddig példátlan sikereit.

Innovatív megközelítése GameFi-nek

A GameFi a game és a finance szavak összetételéből alakult ki, és olyan játékokra utal, ami különböző gazdasági ösztönzőket kínál a felhasználók számára. A mostani GameFi-ökoszisztéma számos kihívással küzd, amikre a Calvaria fejlesztői kínálhatnak megoldást.

Az első, és legfontosabb, hogy a legtöbb blokklánc-játék igénybevételéhez pénz befizetése szükséges. A legtöbb esetben a játékosoknak muszáj megvásárolniuk valamilyen natív tokent, vagy játékon belüli tárgyat ahhoz, hogy megkezdhessék a játékot. Ugyan a Calvaria rendelkezik egy fizetős verzióval is, a platform használata mégis teljesen díjmentes. A regisztrációt követően a felhasználók ingyenes NFT paklit kapnak.

Hála a felhasználóbarát felületnek, a játékosok könnyedén, előzetes technikai tudás nélkül is képesek elsajátítani a platform használatát. A Calvaria továbbá elérhető IOS és Android készülékekről, asztali számítógépről vagy Macról egyaránt.

Összefoglalás

Az ökoszisztéma egyensúlyának fenntartása és a vásárlások optimalizálása érdekében, a fejlesztők létrehozták a Calvaria natív tokenjét, a RIA-t. Az ERC-20 érme segítségével az ökoszisztémán belüli kormányzáson túl, lehetőség van a játékon belüli NFT adás-vételre. Az NFT kártyák gyűjtésével, a felhasználónak folyamatosan bővül a paklija, így egyre több csatát fog megnyerni, amivel végső soron nagyobb profitra tehet majd szert.

A RIA egy PoS (proof-of-stake) érme, így a játékosok passzív módon is profitra tehetnek vele szert amennyiben úgy döntenek, hogy stakelik az érméiket. További előnye a RIA birtoklásának, hogy használatával részesei lehetünk a korábban említett DAO rendszernek, így mindig a játékosok dönthetnek arról, hogy milyen irányba változzon a projekt.

A RIA előértékesítése október 22-én vette kezdetét, és az azóta elért eredmények egészen lenyűgözőek. Jelenleg, a negyedik előértékesítési szakasz háromnegyedét sikerült teljesíteni több, mint másfél millió dollár értékű tokenvásárlásssal.

A RIA első előértékesítési szakaszában a tokenek ára mindössze 0.01 dollár volt. A jelenlegi szakaszban azonba már 0.025 dollár, így azoknak, akik csatlakozni szeretnének érdemes sietniük.

A befektetők 40 RIA tokent vásárolhatnak meg 1 USDT-ért. Az érme ára, az előértékesítés befejezése után várhatóan el fogja érni a 0.055 dollárt értéket, így a befektetők könnyedén szert tehetnek több, mint 100% hozamra.

A fejlesztők már most, partneri szerződést kötöttek a Gate.io és a KuCoin tőzsdével A két említett tőzsde a kriptopiac 10 legnagyobb kereskedői közé tartozik, így a forgalomba kerülést követően biztosak lehetünk benne, hogy a RIA token árfolyama pozitív változásra számíthat.