A Hackerek Kongresszusát online is figyelemmel lehet majd kísérni

Online is figyelemmel lehet majd kísérni a hetedik Paralelní Polis Hackerek Kongresszusát (HCPP). HCPP TV néven streaming szolgáltatást kínálnak a szervezők. 

Mint arról korábban beszámoltunk, hamarosan megrendezésre kerül Prágában a hetedik Paralelní Polis Hackerek Kongresszusa. Az idén október 2-4-én tartott eseményen a digitális totalitás témáját boncolgatják. A jelenlegi koronavírus-járványra való tekintettel viszont a Paralelní Polis és a La Fabrika szervezői bejelentették, hogy új streaming megoldást is elérhetővé tesznek az érdeklődőknek HCPP TV néven. A kripto-és tech újságíróival együttműködve élőben fogják közvetíteni a kongresszus programját természetesen a biztonságra, az adatvédelemre és a digitális szokásokra odafigyelve. Így azok is figyelemmel kísérhetik az eseményt, akik fizikailag nem tudnak csatlakozni a népszerű kongresszushoz.

Az eseményen központi szerepet játszik a koronavírus-járvány és az amiatt hozott korlátozó intézkedések. A HCPP fő manifesztuma a drónok, kamerák általi megfigyelés, az adatbázisok és nyilvántartások kezelése, és a mesterséges intelligencia lesz, amelyek használata most különösen aktuális.

A rendezvényre idén is az iparág legismertebb szereplőit hívták meg a szervezők. Riccardo Spagni a Monero központi csapatának tagja; David Friedman, a The Machinary of Freedom könyv szerzője; Eric S. Raymond, amerikai nyílt forráskódú ügyvéd és fejlesztő; Alena Vranova, a Little Bitcoin könyv szerzője és a Trezor alapítója; Douglas Rushkoff amerikai médiaelméleti, író és korai cypherpunk vesznek részt. Az eseményt továbbá világhírű kriptoanarchisták és cypherpunkok, Paul Rosenberg, Frank Braun, Moritz Wietersheim és Silur; és a The Free AI Manifesto társalkotója, Olga Ukolova varázsolják még érdekesebbé. A rendezvényen felszólal többek között Pavol Luptak etikus hacker, a Kriptoanarchia Intézet és a Paralelní Polis társalapítója; a svéd cypherpunk filozófus, Alexander Bard; valamint Max Hillebrand, a Wasabi Wallet for Bitcoin fejlesztője.

A rendezvény szervezője, Pavol Luptak azt mondta az eseménnyel kapcsolatban: „Örülünk, hogy elindíthatjuk a HCPP TV-t és, hogy a HCPP egyedi tartalmát eljuttathatjuk a világ minden táján élő cypherpunkok és aktivisták közösségének. Az előző hat kongresszusra hónapokkal korábban elfogyott az összes jegy. A jelenlegi globális helyzet lehetőséget biztosít számunkra, hogy a kongresszust egy új közönség előtt is megnyithassuk, akik egyébként nem tudtak volna Prágába jönni. Természetesen azokat, akik eltudnak hozzánk látogatni, örömmel várjuk a gyönyörű Paralelní Polis helyszínén.”

Azok, akik úgy döntenek, hogy részt vesznek a rendezvényen, kripto-anarchistákkal, etikus hackerekkel, osztrák közgazdászokkal, kriptoevangélistákkal és aktivistákkal ismerkedhetnek meg személyesen. Idén is folytatja több éves hagyományát a Hackerek Kongresszusa. Száz ezüst emlékérmét fog kiadni, amelyek mind egy-egy híres szabadságharcost ábrázolnak. A HCPP20 emellett Edward Snowden-t is megünnepli. A korábbi évekhez hasonlóan az eseményre szóló utolsó elérhető jegyet valaki 1 bitcoinért vásárolhatja meg, aki cserébe életre szóló belépőt kap majd az összes Paralelní Polis rendezvényre.