Visszatér a közkedvelt cypherpunk rendezvény, a Hackerek Kongresszusa

Ismét megrendezésre kerül a Hackerek Kongresszusa (HCPP), mely idén október 2 és 4. között várja az érdeklődőket a Paralelní Polis-nál, Prágában.

A kongresszus hagyományosan a szabadság aktivistáit, a technológiai kockafejeket, a művészeket és a tudósokat tömöríti egybe. Minden HCPP-n egy aktuális témával rukkolnak elő a szervezők, amely mögött valamilyen provokatív ötlet bújik meg.

Mivel általában a globális politikai és gazdasági rendszerek korlátjait vizsgálja a rendezvény, az idei év manifesztuma: 2020: A “Digital Totality” éve lesz.
Az esemény szakértői arról fogják felvilágosítani az egybegyűlteket, hogy a társadalom hogyan tud elmenekülni a COVID-válság miatt drónokkal, kamerákkal, adatbázisokkal és ellenséges AI technológiával történő ellenőrzés elől.

Népszerűek voltak a legutóbbi rendezvények

Az előző három HCPP-re néhány hónap alatt elkapkodták az összes jegyet. Idén július 1-jén kezdődik a jegyek értékesítése és a hagyományokhoz híven az utolsó fennmaradó jegyet egy bitcoinért lehet majd megvásárolni, mellyel a tulajdonos az összes, jövőben megrendezésre kerülő HCPP konferenciára ellátogathat.

A tavalyi előadók között Adolfo Linares és Reinaldo Escobar latin-amerikai szabadságharcosok, Jimmy Song, bitcoin fejlesztő, és a kriptoügyvéd, illetve kriptoevangelista Andreas Antonopoulos szerepelt. Idén olyan szószólók lépnek fel, mint a Riccardo Spagni (más néven Fluffy Pony) a Monero központi csapatából, a világhírű kriptoanarchisták és cypherpunk-ok Paul Rosenberg, Frank Braun and Smuggler, valamint Max Hillebrand, Wasabi tárcától. Az eseményen 30 beszélgetési sáv érhető el. A szervezők izgalommal várják azt, hogy mindegyiket megtöltsék a kriptovaluta nemzetközi közösség tagjaival.

Pavol Luptak, a Paralelní Polis társalapítója és az esemény egyik szervezője azt mondta a közelgő Hackerek Kongresszusáról:

A HCPP20 idei témáját, a “Digital Totality-t” azaz Digitális Teljesség még a COVID-19 globális világjárvány kirobbanása előtt választottuk. Nem gondoltuk, hogy ez a téma ennyire releváns és fontos lesz manapság. Már átléptük a digitális totalitarizmus küszöbét. Itt az ideje, hogy minden eszközt megragadjunk annak biztosítására, hogy ne essünk bele teljesen.

A hetedik Hackerek Kongresszusának megnyitója október 2-án, pénteken lesz 13:00 órakor. A program október 4-én, vasárnap 18:00 órakor ér véget. Az eseményt ismét a Paralelní Polis rendezi, ahol a hivatalos nyelv természetesen az angol lesz.

A Paralelní Polis egy nonprofit szervezet, melynek központja Prága belvárosban található. Legfőbb célja az, hogy a kriptovaluta szakértők globális közösségét erősítse, és olyan rendezvényeket szervezzen ahol az etikus hackerek, a kriptoanarchisták összejöhetnek, megoszthatják egymással gondolataikat a technológiáról és a szabad, decentralizált és korlátoktól mentes társadalomról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük