Hallottál már a japán Miss Bitcoinról? Ismerkedj meg vele!

Az erőfeszítések ellenére a kriptogazdaság nagyon is férfias iparág, így sose árt, ha csinos hölgyek is erősítik az egyébként száraz mezőnyt. A japán Miss Bitcoin pedig, húú apám, nem egy NDK-s súlyemelő. A hölgy bitcoinos már a kezdetek óta, igazi neve Mai Fujimoto, főállású kripto-evangelista, guru és startupper. Ismerkedjünk meg a bájos hölggyel.

Egy találka Roger Verrel

Mai sztorija egy PR tanácsadói cégnél kezdődik Kiotóban, amely elhatározta hogy egy jótékonysági platformot hoz létre a rászoruló családok megsegítésére. De ekkor jött a bibi, a csúnya bankok annyira drágává tették a határon átnyúló tranzakciókat, hogy már alapból dugába dőlni látszott az ötlet.

japán Miss Bitcoin és Roger Ver

Ez még 2011 novemberében volt mikor is az történt, hogy Mai összefutott Roger Verrel, aki akkor még a jó oldalon nyomta a kriptopénz evangelizmust (értsd.: bitcoin evangelista volt). Ver meggyőzte Mai-t hogy a cég problémájára a válasz a bitcoin mivel a coin olcsó és gyors tranzakciók révén ideális a nemzetközi tranzakciók lebonyolítására. Mai azon nyomban felkent bitcoin-hívővé vált és az elhivatottsága az évek során csak erősödött a bitcoinért és a blokkláncokért.

Mai: megtanítom a japánokat a bitcoin használatára

2011-ben a bitcoin még nem igazán volt ismert arról, hogy megtölti a híroldalak hasábjait ahogy napjainkban. Hogy Mai ezen változtasson, elkezdett blogolni hogy így tanítsa a társadalmat a bitcoin előnyeire. A japán baseball játékos, Shigeo Nagashima után (akit Japánban Mr. Baseball néven emlegetnek) Miss Bitcoinnak nevezte el magát.

Azóta egy teljes kult épült köré, konferenciákon beszél, tanácsokat ad kriptovállalkozásoknak, újabb hagyományos vállalkozásokat kapcsol a hálózatába, mára már tiszteletben álló szakértőnek és közösségi média nagykövetnek számít. A saját szavaival élve:

Amikor külföldre utazom és azt mondom: ‘Szia, Mai Fujimoto a nevem, egy bitcoin evangelista,’ senki nem emlékszik rám. De mindenki ismeri Miss Bitcoint.

Mai körül működik a gravitáció

Mai eközben létrehozta a Kizunát, hogy a nehéz szülői háttérrel rendelkező tinédzsereknek kriptopénz adományok révén oktatási és zenei programokat nyújtson. De ezen túl egy intuitív, rejtelem és sallangmentes felhasználási területet kínál a kriptósoknak, egy olyan világnak ami még nem igazán érti teljesen.

2018 elején egy újabb vállalkozást alapított, létrehozta a Gracone-t, a Gravity és Connect szavak összevonásából. Mai célja, hogy mint a gravitáció hozza össze az embereket, de erre azt feleli, ebben a tekintetben az anyukája még nála is erősebb. “Rengeteget tanultam tőle,” mondja.

“Örülök a találkozásnak”

A legcsodálatosabb része a történetnek, hogy Mai nem beszélt semmit se angolul kivéve annyit tudott mondani ami az alcímben volt írva. Ezek után aztán el lehet képzelni milyen lehetett az az első vállalkozás Miss Bitcoin és Roger Ver között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük