Hamarosan a Binance is támogatni fogja a Bitcoin Ordinals NFT-ket

A Binance bejelentette, hogy az Ethereum, a Binance Smart Chain és a Polygon blokklánc után integrálni fogja a Bitcoinon futó NFT-ket is. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje ezzel újabb lépést tett afelé, hogy domináns szereplő legyen az NFT kereskedésben is. Az első Bitcoin Ordinals NFT-k május végén jelenhetnek meg a Binance-en.

A Binance NFT piactere legutóbb márciusban bővítette a támogatott blokkláncok körét egyes Polygon projektek listázásával. Mayur Kamat, a Binance termékfejlesztési vezetője a cég sajtóközleményében fontos lépésnek nevezte a Bitcoin NFT-k támogatását: „Minél szélesebb kínálatot szeretnénk a felhasználóinknak biztosítani. A bitcoin az igazi kripto OG. Úgy gondoljuk, hogy a dolgok ezen a téren csak most kezdődnek, és alig várjuk, hogy lássuk, mit tartogat a jövő.”

Nagyot lép a Binance, hogy letarolja a Bitcoin NFT-k piacát is

Ez az integráció azt jelenti, hogy amellett, hogy a Binance NFT piacterén megjelennek majd a Bitcoin NFT-k, a Binance felhasználók közvetlenül is vásárolhatnak és kereskedhetnek Ordinals-okkal a saját Binance tárcájukból (anélkül, hogy Bitcoin tárcát kellene nyitniuk egy harmadik félnél). Ez az integráció a Binance várakozásai szerint még egyszerűbb és jobb kereskedési élményt kínál a felhasználók számára.

Az Ordinals kezdeti népszerűségének köszönhetően több piactér és tárca is megjelent, melyek közül a legnépszerűbbek az Ordinals Market és az Ordinals Wallet. A nagy NFT piacterek közül a Magic Eden (a legnagyobb Solana NFT piactér) volt az első, aki Bitcoin integrációval bővítette szolgáltatásait, és bevette az Ordinals NFT-ket is a kínálatába.

A Binance bejelentése mindössze néhány nappal azután történt, hogy a tőzsde egy rövid időre szüneteltette a BTC kifizetéseket hálózati túlterheltségre hivatkozva (a beavatkozásra akkor került sor, amikor a Bitcoin hálózat tranzakciós díjai az egekbe szöktek, és a hálózat mempoolja túlterhelődött). Versenytársai eközben zavartalanul működtek, melynek több felhasználó hangot is adott a Twitteren.

Nagyon népszerűek a szöveg alapú Bitcoin NFT-k is

A kripto Twitteren az volt a konszenzus, hogy a túlterhelés fő oka a megnövekedett BRC-20 tranzakciók száma. A BRC-20 tokenek az Ordinals technológiáját használják, csak képek helyett szövegek jelentik az egyedi megkülönböztető adatokat. Mayru Kamat azt nyilatkozta a Decrypt-nek, hogy a Binance Bitcoin NFT piacterének most kijövő verziója nem fogja támogatni a BRC-20 tokeneket.

A Dune adatai szerint az elmúlt hetekben a képalapú Ordinals NFT-ket háttérbe szorították ezek az új, Bitcoin hálózaton futó egyedi tokenek és szöveges NFT-k. Vasárnap a Dune kimutatása szerint az Ordinalson keresztül végrehajtott tranzakciók 99,7%-a szövegalapú volt, és az összes Bitcoin-tranzakció 65%-a kapcsolódott BRC-20 tokenekhez.

A BRC-20 tokenek körüli lelkesedést hétfőn tovább fűtötte, hogy az Ordi első BRC-20 tokenként bekerült a Gate.io és a Crypto.com kínálatába. Az Ordit még márciusban indították kísérleti jelleggel.