Hamarosan elindulhat az Mt. Gox ügyfelek kártérítése

A már évek óta halott Mt. Gox tőzsde vagyonkezelője végre bejelentette, hogy hamarosan elindulhat a volt Mt. Gox ügyfelek kártérítése kriptovalutában vagy készpénzben.

A tőzsde vagyonkezelője és kártérítési ügyekért felelős megbízottja, Nobuaki Kobayashi, kedden jelentette be, hogy a jóváhagyott vagy elutasított ügyfelek követeléseit továbbküldte a tokiói kerületi bíróságnak.

A következő napokban e-mailben vagy az Mt. Gox honlapján fogja értesíteni a kárvallottakat a követelés jóváhagyásáról vagy elutasításáról.

Azok, akik az Mt. Gox online kártérítési űrlapján jelentették be kérelmüket, azok ugyanott tekinthetik meg az eredményeket. Akik más kiegészítő online vagy offline módon jelentették be, azokat e-mailben értesítik.

Akik nem adtak be kártérítési követelést, azok veszteségét szintén tudomásul veszik a japán polgári kártérítési törvény értemében:

A kártérítési megbízott jóváhagyta a tőzsdéhez kapcsolódó kártérítési követeléseket az MTGOX Bitcoin tőzsde adatbázisa alapján, beleértve azokét is, akik nem adták be a kérelmet.

Már több mint 20 millióan töltötték le a reklámmentes böngészést kínáló BRAVE böngészőt.

Még mindig óriási vagyonon ül a vagyonkezelő, a számok viszont nem stimmelnek

A megbízott vagyonkezelő egyben ismertette a március 20-ai egyenlegét és ezek szerint 69 553 086 521 japán jen (~165 milliárd Ft) parkol fiatpénz számláin. Az összeg, valamivel nagyobb, mint ami a Kobayashi kriptotárcákban pihen bitcoinban és bitcoin cashben, 141 686.35 BTC és 142 846.35 BCH, ami együttesen mintegy ~157 milliárd forintot tesz ki. A közleményben egyben hozzátették, hogy még vizsgálják, ha van más Mt. Gox tárcákban is BTC.

A dokumentum szerint 802 521 BTC, 792 296 BCH és 38 165 664 dollár és más fiatpénz követelést hagytak jóvá (körülbelül 890 milliárd forint), ami egy kicsit fura, mert a rendelkezésre álló források és a kártérítési követelések között nem egyeznek a számok. Hogy hogyan tömik be a deficitet, az még kérdéses.

A megbízott 2019 április 26-áig véglegesíti a bíróságnak beadandó kártérítési tervét.