Hamarosan LG TV-ken keresztül léphetünk majd be a metaverzumba

Az LG Electronics az idei CES 2023 kiállításon jelentette be, hogy az új TV készülékeivel már a metaverzumba is betekintést nyerhetnek majd a felhasználók.

CES 2023

Az elektronikai világkiállításon rengeteg új technológiát mutattak be a résztvevők, köztük az LG is. A dél koreai cég itt mutatta be a legújabb TV készülékét, ami a beépített webOS operációs rendszer miatt már inkább egy szuper számítógép, mint egy hagyományos televízió. A nagy felbontású képernyő HDR minőségben tárja elénk a képeket és filmeket, de a készülék ennél sokkal többre is képes. Az LG OLED evo készüléke már inkább egy komplex multimédiás rendszer, személyre szabható profilokkal, játékokkal, és még sok minden mással.

(Meta)Life’s Good

Nem véletlen, hogy a vállalat ennyire kigyúrta a készüléket. A kiállításon ugyanis egy másik fontos bejelentést is tett az LG: az Oorbit nevű céggel együttműködve egy a metaverzumhoz köthető készülék megépítésébe fogtak. A felhő alapú Oorbit már jelenleg is dolgozik az új metaverzumon. Az általuk kifejlesztett cloudOS operációs rendszer szolgál az új virtuális valóság alapjaként.

A tervek szerint az Oorbit metaverzumát elérhetővé teszik majd az LG készülékein keresztül is. Ezzel sokkal szélesebb körben megnyílhat a virtuális valóság a felhasználók előtt. Az interaktív szolgáltatások nyújtására alkalmas készülékek minden háztartásnak szerves részévé válhatnak a közeljövőben.

Az új készüléken keresztül azonban nem csak egy metaverzumot látogathatnak majd meg a felhasználók. A fejlesztők biztosítani fogják a virtuális valóságok közötti átjárhatóságot az avatarok számára. Sőt, a fejlesztők szerint még a digitális termékeiket is magukkal vihetik majd egyik metaverzumból a másikba.

Új irányt vett az LG

Sok vezető világvállalat még mindig szkeptikus a metaverzumokkal kapcsolatban. Az LG azonban felismerte a metaverzumokban rejlő lehetőségeket. Jung Sung-hyun, az LG Electronics Home Entertainment Company vezetője szerint:

Az LG-nél büszkék vagyunk a fejlesztések terén elért sikereinkre, amivel új, személyre szabott megoldásokat nyújthatunk a vevőinknek…rendkívüli elégedettséggel tölt el minket, hogy az Oorbit víziójának hála szabad hozzáférést biztosíthatunk a vevőinknek a metaverzumok világához a TV készülékeiken keresztül.

Az Oorbit társalapítója és technikai vezetője szerint a cég által kifejlesztett rendszer egyfajta kötőszövetként működik majd a virtuális világok között. Pooya Koosha szerint az együttműködésnek hála a metaverzumot valóban elérhetővé tehetik mindenki számára.