Hamarosan fizethetünk Dogecoinnal az USA-ban, jöhet az árrobbanás?

Jó hírrel indul a hét: a Sheetz, az Egyesült Államok egyik legnagyobb étterme és áruházlánca bejelentette, hogy hamarosan Dogecoinnal (DOGE) és számos más szeretett kriptovalutánkkal is fizethetünk szolgáltatásaiért. A tranzakciók lebonyolítására a Flexa nevezetű fizetési szolgáltatóval kötött partnerségen keresztül nyílik lehetőség.

A „dogefather” Elon Musk most biztosan majd’ kiugrik a bőréből, hiszen egyik álma már beteljesült: a DOGE elég komoly figyelmet kapott. Nem kispályás áruházláncról van ugyanis szó, hiszen a Sheetz több mint 600 üzlettel rendelkezik az USA-ban, és bejelentése szerint áruházai mellett benzinkutjain is fizethetünk hamarosan a poénnak indult, mára azonban már a világ egyik legnagyobb piaci értékű kriptovalutájával.

A tervek szerint a Sheetz a nyár folyamán a Flexa „éghajlatsemleges fizetési technológiáját” fogja alkalmazni néhány üzletében, mielőtt szélesebb körben kiterjesztené a kriptovaluták elfogadását szolgáltatásaiért. Hogy őszinték legyünk, az áruházlánc lépése igazából csak idők kérdése volt hiszen, ahogyan azt Trevor Filter, a Flexa társalapítója is elmondta:

mivel a digitális valuták iránti érdeklődés elérte történelmi csúcsát, könnyen szem elől téveszthetjük a tényt, hogy elfogadásuk valós, kézzelfogható előnyökkel jár a kereskedők számára – nemcsak a csalások csökkentése és a költségmegtakarítás szempontjából, hanem a jobb és mobilabb ügyfélélmény miatt is”.

A Sheetz, célja bebiztosítása érdekében, a technológiai partneréhez, az NCR-hez fordult, hogy maximálisan kivitelezhetővé tegye a kriptovaluták elfogadását, mely a már említett Flexa alkalmazásán keresztül fog történni.

Dogecoin bányászatával fűtött pezsgőfürdő lehet a következő projekt?

Úgy tűnik tehát, fényes jövő vár a mémcoinra, hiszen az áruházlánc lépése minden reménység szerint inspirálóan fog hatni számos más üzletre is – no meg persze, ha a „dogefather” továbbra is ápolgatni fogja szeretett kriptovalutáját… Nos, ezutóbbira nem tennénk rá nyakunkat, hiszen Elon Musk maga az útvesztő, amin szinte lehetetlen kiigazodni. Mindenesetre a legutóbbi hírek szerint úgy tűnik, a Tesla atyja közösen képzeli el jövőjét a Dogecoinnal, és nemrégiben már azt is bejelentette, hogy együtt fog dolgozni a DOGE fejlesztőivel, hogy segítse a tranzakciók hatásfokának növelését. Sőt, még a Dogecoin bányászatával fűtött pezsgőfürdő ötletét is „nagyszerűnek nevezte. Képzeljük csak el…