Három magyar cég is felkerült a Deloitte technológiai vállalatok listájára

Nemrég vált elérhetővé a Deloitte Technology Fast 500 legfrissebb rangsora. Az idei évben közzétett lista azonban igazi meglepetéseket tartogat, ugyanis három magyar cég is felkerült a Deloitte rangsorára. Aki még nem tudná a Technology Fast 500 EMEA az európai, az afrikai és a közel-keleti régió leggyorsabban fejlődői technológiai vállalatait rangsorolja. A listát a Deloitte regionális technológiai, média és telekommunikációs (TMT) iparági csoportja állítja össze minden évben. Az idei rangsorolás április 30-án zárult le. A számokat a koronavírus hatása alapján nem igazították ki, emiatt a feltüntetett cégek helyzete azóta változhatott.

Az idei listán 22 ország nyertes vállalatai szerepelnek, amelyek átlagos növekedési üteme 2019-ben 1258% volt, míg 2018-ban 969%.

A listát a brit fintech cég, a Magyarországon is népszerű Revolut vezeti, amely 2015 és 2018 között 39 754% bevételnövekedést produkált. Amúgy a felsorolásban Nagy-Britannia vállalatai foglalták el a legtöbb helyet. A második helyre Hollandia, a harmadikra pedig Németország került. 2020-ban azonban magyar cégeknek is sikerült bejutnia a gyorsan fejlődő cégek közé. A debreceni Dyntell Magyarország Kft a 42. helyezést érte el. A vállalatirányítási és üzletiintelligencia-rendszereket fejlesztő cég árbevétele tavaly elérte az 1,2 milliárd forintot, ami több mint 25-szörös emelkedést jelent mindössze négy év alatt. Salga Péter ügyvezető igazgatója szerint a vállalat folyamatosan fejlődik, amelynek köszönhetően globális szoftver beszállítóvá válhat hamarosan. Sikeres landolt a listán a budapesti Supercharge Kft, amely 485%-os növekedésével a 274. helyen végzett. A vállalat nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is működtet irodát. A cég által fejlesztett mobilapplikációkat olyan közismert társaságok is használják, mint a magyar OTP Bank, a Santander Bank vagy a német Deutsche Telekom.

A 429. helyre a MiniCRM Zrt került, amely 226%-os növekedést ért el 2015 óta. A társaság több külföldi ország piacán is megjelent már felhőalapú üzleti alkalmazásával, amely a cég állítása szerint megkönnyíti a cégvezetők adminisztrációs munkáját.