Három nagy kriptovalutát levett platformjáról a Robinhood

Az amerikai székhellyel működő kereskedési applikáció, a Robinhood néhány órával ezelőtt bejelentette, hogy három fontos kriptovaluta támogatását fogja befejezni június 27-én. Ezek a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC) és a Solana (SOL) tokenek. A cég felszólította felhasználóit, hogy adják el vagy mozgassák el az ezen kriptokban lévő tőkéjüket a határidő előtt. Aki nem teszi meg, neki a határidő napján átváltják ezeket a tokeneket.

A Robinhood egyértelműen a SEC-nek akar megfelelni

A bejelentés szerint a Robinhood az egyik nemrégiben végrehajtott piaci felülvizsgálata miatt veszi le platformjáról a három kriptovalutát. A pontos okok nem ismertek a döntés mögött, de valószínűleg közrejátszik benne az, hogy a SEC a Coinbase és Binance ellen indított pereiben egyértelműen értékpapírnak minősítette a Polygon, Cardano és Solana tokenjeit. A szabályozó szerint ezek azért értékpapírok, mert eredetileg tőkegyűjtési céllal bocsátották ki őket és a vevők egyértelműen azért vásárolták meg őket, mert megtérülésre számítottak.

Ezt egyébként a SEC igazgatója, Gary Gensler is megerősítette, szerinte ugyanis ezek a tokenek egyértelműen befektetési szerződésnek minősülnek. A FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH és NEXO tokenek is értékpapírnak számítanak a SEC nézőpontja szerint. A Robinhood elsőszámú piaca az amerikai piac, tehát egyértelműen a túlélésük záloga az, hogy ne kerüljenek harcba a hatóságokkal. Azt még nem tudjuk, hogy a SEC milyen további tokeneket fog majd értékpapírnak minősíteni, de a perek már elindultak. Szóval most a bíróságon a sor, hogy megmondja, hogy kinek van igaza a vitában.