Háromszorosára ugrott a Shiba Inu tokenek égetése egy nap alatt

A Shiba Inu (SHIB) továbbra is jelentős számú tokent távolít el a teljes forgalomban lévő készletéből. Az újabb tokenégetési kiugrás az általános kereskedési volumen és a piaci aktivitás szempontjából egy meglehetősen unalmas hétvégét követően következik be.

A Shibburn – a Shiba Inu projekt tokenomikai mérőszámait nyomon követő portál – adataiból kiderül, hogy csak az elmúlt 24 órában 333,44%-kal nőtt az elégetett mennyiség. A platform szerint ez körülbelül 181 859 002 SHIB token végleges kivonását jelenti a forgalomból.

Shiba Inu token égetése

Ezzel a kezdeti kínálatból elégetett tokenek száma jelenleg már eléri a 410.658.788.885.164 SHIB-et.

A fennmaradó forgalomban lévő készlet 589.341.211.114.935 SHIB, amelyből jelenleg körülbelül 9.800.789.784.799 darab van stakelve. Ez xSHIB tokenek néven is ismert.

Már működik a Shibarium Layer 2-es megoldás

Az égetésben kialakult növekedés hetekkel a régóta várt Shibarium elindítása után következik be. A Shibarium egy Layer 2-es hálózat, amelyet az egész Shiba Inu közösség nagyon várt. A Shibarium az Ethereum blokkláncra épül. Azáltal, hogy a tranzakciókat az Ethereum fő láncán kívül kezeli, a Shibarium jelentősen csökkenti a hálózat terhelését, ami gyorsabb tranzakciós időt és alacsonyabb díjakat eredményez.

A Shibarium célja, hogy a számítási tevékenységek egy részét a főláncról (off-chain) levegye, akárcsak más figyelemre méltó Layer 2 megoldások. Ezzel az Ethereum mainnetjének a tranzakciók által okozott terhelését kívánja csökkenteni. Az új blokkláncban a kijelölt gas díjat BONE-ban fizetik majd ki, és húszmillió BONE tokent tesznek félre ösztönzőként a Shibarium ökoszisztémán belüli validálók és delegálók számára.

A Shibarium a Heimdall Validátorral és a Bor blokkgeneráló node-kal fog együttműködni. Míg a Bor teljes mértékben kompatibilis lesz az Ethereum Virtual Machine (EVM), addig a Heimdall a Tendermint konszenzus motorra épül.

A Shibarium hálózaton belül a felhasználóknak 10 000 BONE tokent kell zárolniuk ahhoz, hogy validátornak minősüljenek. Azok számára, akik a hálózatot anélkül szeretnék támogatni, hogy részt vennének a csomópontok üzemeltetésében, lehetőségük lesz a tokenjeik delegálására.

Az ökoszisztéma launchpad-ok révén új projektekre is kiterjeszti támogatását. A $DOGPAD token által képviselt Dogpad és a $SHIBP-t használó ShibPad is launchpad platformként szolgálnak, segítve a projekteket az attraktivitás és a láthatóság megszerzésében.

A decentralizált alkalmazások (dAppok) változatos választéka is gazdagítja a Shibarium ökoszisztémát. A $CHOMP token által vezérelt Shib Chomp biztonságos tárolási megoldásokat kínál. A Treat, amelyet a $TREAT stabilcoin irányítási token hajt, fokozza a stabilitást és a kormányzást. A $PRO token segítségével a Prodigy egy sniper botot vezet be a hatékony kereskedéshez. A Shibarium Name Service ($SNS) az Ethereum Name Service-hez (ENS) hasonlóan pedig egyszerűsíti a címeket.