Hat bitcoin kereskedési tanács kezdőknek

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptoszféra új belépői sokszor úgy tekintenek a Bitcoinra, mint egyenes útra a meggazdagodás felé. Csak Bitcoint kell venni, kereskedni vele oda-vissza, és élvezettel elkölteni a megkeresett profitot. Az egyetlen probléma ezzel, hogy az első BTC vásárlás és a profit zsebre tétele között nagy a szakadék.

Az világos tény, hogy a normál kereskedés buktatókkal jár, a bitcoin kereskedés pedig szintúgy, de néhány hasznos tanáccsal felvértezve el lehet kerülni a legközönségesebb csapdákat. A kriptopiacok sokkal volátilisebbek és kiszámíthatatlanabbak a normál piacoknál. Ha be akarsz kerülni abba a 6%-nyi elit kereskedői körbe, akik hosszútávon tudják ezt sikeresen csinálni, akkor sok munkát és kutatást kell invesztálnod a kereskedésbe.

Ebben a cikkünkben próbálunk segíteni neked összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat. Viszont mindig tartsd szem előtt, hogy a befektetni bármibe kockázatos tevékenység, a kereskedés pedig hatalmas és komplex tevékenység. Így az itt leírtakkal csak a jéghegy csúcsát kapargatjuk, és nagy tudás, tapasztalat és gyakorlat szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres kereskedővé váljon.

Íme tehát hat kereskedési tanács a bitcoinnal és kriptovalutákkal ismerkedő befektetőknek.

1. Csak a szabadon felhasználható bevételeddel kereskedj

Gondolom korábban már hallottad, de fontos megismételni. Csak olyan pénzzel kereskedj, amennyit nem félsz elveszíteni. Nagy a valószínűsége, hogyha új vagy a bitcoin kereskedésben, akkor sokat fogsz veszíteni. Tekints erre a veszteségre mint tanulópénzre. Mindig van lehetőség a veszteség csökkentésére ahhoz, hogy ne veszd el az összes tőkédet.

2. Döntsd el, mennyit vagy hajlandó veszteni

A legtöbb kereskedő arra fogad, hogy az árfolyam vagy lefelé, vagy pedig felfelé megy, és az esetek felében rosszul dönt. A profitábilis tevékenység egyik kulcsa ebben a kiszámíthatatlan környezetben, hogy minél tovább fenn kell tartani a nyerőszériát, és a veszteséget minimalizálni kell. Mielőtt meghozol egy kereskedési lépést, döntsd el, mi az a pont, ahol be kell ismerni, hogy hibásan értékelted a piacot.

Ha bitcoint vásárolsz, mert úgy gondolod, hogy az ár felfelé mozog, és az árfolyam mégis lefelé indul meg, akkor határozd meg azt a pontot, mikor kiszállsz belőle, és eladsz mindent. Tervezd ezt meg mindig előre, és tartsd magad a tervhez.

3. Találd meg a helyes pozíció méretét

Pénz kell a kereskedéshez, és világos, hogy ez el is viheti a pénzt. A kezdeti vásárlásnál felmerülnek tranzakciós díjak, és tőzsdei díjak, pénz kivételnél pedig átváltási díjak. A kereskedési profitodnak ezeket a költségeket is fedezni kell, és a legnagyobb költséggel is számolj, ami a te időd.

Ezek a költségek indukálják, hogy a kereskedési pozíciódnak optimális értéken kell megállni. A kereskedési pozíciódnak elég nagynak kell lenni ahhoz, hogy a nyerő kereskedési ügylet ellensúlyozza az összes kapcsolódó kiadást, hogy megérje belefektetni a munkát. Viszont nem lehet olyan hatalmas, hogy az esetleges veszteséged miatt idegbajt kapj.

Minden kereskedőnek meg kell találni a saját mágikus számát a kereskedési méretnél: ez a szám belefér a büdzsébe is és a pszichológiai hadviselésbe is.

bitcoin kereskedési tanács

4. Készíts egy tervet, és ragaszkodj is ehhez a tervhez

Nagyon sokféleképpen tudod megközelíteni a piacot, készíthetsz technikai, fundamentális, de akár szentimentális elemzést is. Bármelyik megközelítést is választod ki, akár vegyítheted is azokat, a piaci elemzésedet valós lépésekre kell lefordítanod. Más szavakkal tehát, csökkentsd le a BTC piac komplexitását és kiszámíthatatlanságát egyszerű akciókra, amiket magabiztosan véghez tudsz vinni.
Például, ha az árfolyam alacsonyabb a Mayer multiplikátornál, de a heti MACD mutató pozitív, akkor venni kell a bitcoint.

Ha összeállítottál egy működő rendszert, akkor nagyon fontos azt letesztelni. Ezzel leellenőrizheted a teljesítményt historikus piaci adatok alapján. A nem profitábilis stratégiákat természetesen el kell engedni. Ha azt tapasztalod, hogy a kereskedési rendszered csak bizonyos piaci kondíciók mellett jövedelmező, akkor ezt a rendszert tovább kell finomítani, amik érvényesek arra a bizonyos piaci fázisra is, ahol az új stratégiák is profitábilisen működnek.

A tesztelés után következik a szimuláció. Kövesd nyomon, hogyan teljesít a stratégiád a jelenlegi piaci környezetben anélkül, hogy valós pénzt kockáztatnál. Ha sikeresen működik, akkor ez megerősíti a bizalmadat a rendszerben, és hezitálás nélkül tudod teljesíteni a stratégiát már a valós pénzeddel.

Nem szabad lebecsülni a pszichológiai hatást sem. Ha kitaláltál egy rendszert, akkor ragaszkodni kell ehhez, és nem szabad, hogy a félelem vagy a kapzsiság ettől eltántorítson. Az önuralom elengedhetetlen a kereskedésnél, és nem szabad, hogy az emóciók szerepet játszanak itt.

5. Vezess kereskedési naplót

Minden kereskedési ügyletet részletesen dokumentálj. Habár a kereskedési platformok rögzítenek minden dátumot, időt, irányt, mennyiséget, azonban nem rögzítik, hogy a kereskedés hogyan illik a kitalált rendszerbe, a piaci környezetre, vagy az elméd állapotára. A kereskedési napló lehetővé teszi számodra, hogy minden kereskedési ügylet eredményét rögzítsd, és tekints át minden részletet. Idővel ez a naplózás és elemzés lehetővé teszi majd számodra, hogy beazonosítsd a tendenciákat, és ennek megfelelően fejleszd a kereskedésedet.

6. Hasonlítsd össze a kereskedésed eredményeit a többi Vételi és Hodl stratégiával

A Vételi és Hodl stratégia, azaz a hosszú távú befektetési stratégia kialakítása általában ajánlott a kriptopiac új szereplőinek. Egyszerűen fogalmazva tehát ez a stratégia azt hirdeti, hogy a Bitcoint meg kell venni, és addig kell tartani hosszabb távon, amíg profitot nem tudunk realizálni rajta. Mindehhez nem kell más mint megfelelő türelem és bizalom, hogy a Bitcoin fundamentális értéke szerint a jövőben az árfolyama emelkedni fog.

Ezzel összehasonlítva a kereskedés sokkal nehezebb és stresszesebb, és gyakran kevésbé profitábilis is, mint a holding stratégia (azaz a tartás). A kereskedés emellett költségesebb is, mert mindig merülnek fel különféle kereskedési költségek. A kereskedés emellett kevésbé biztonságos, ugyanis a tőkédet egy tőzsdén kell tartanod, ahelyett hogy biztonságban a saját személyes tárcádban tartanád.

Ha a kereskedés által nem tudsz nagyobb profitot elérni mint a Vételi és Hodl stratégiával, akkor nagyon át kell gondolni, hogy megéri-e a belefektetett időt és energiát. Ugyanis az a pénz és energia, amit a kereskedésbe ölsz, más hasznosabb tevékenységbe is fektethetnéd, ami biztosabb hozamot generál. Tehát célszerű mérlegelni, hogy kereskedni akarsz-e vagy csak egyszerűen bevásárolsz Bitcoinból, és kivárod az időt, míg az árfolyama a sokszorosára emelkedik.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.