Hatalmas prémiummal lehet eladni a Tron-alapú tokeneket az FTX-en

A Tron-alapú tokenek, mint például a JUST (JST) közel 1000%-kal növekedett az FTX kriptotőzsdén, ahogy a felhasználók igyekeznek megtalálni a módját, hogy a zárolt tőkéjüket ki tudják vonni a bajba került platformról.

A cikk írásakor a Tron natív tokene, a Tron (TRX) 0,33 dolláron áll az FTX tőzsdéjén, ami több mint ötszöröse a jelenlegi piaci árfolyamához képest a CoinMarketCap adatai szerint.

Eközben a BitTorrent (BTT), JUST (JST) és a Sun Token (SUN) szintén a piaci árhoz viszonyítva 525% és 1196% közötti prémiummal kereskedik a nehéz helyzetbe került tőzsdén. Másrészt az árak rendkívül volatilisek, és folyamatosan változnak.

A Tronhoz kapcsolódó tokenek egy november 10-én megvalósult megállapodás miatt tapasztalják ezt. Ennek értelmében lehetővé vált a már felsorolt eszközök tulajdonosainak, hogy kivonják a pénzüket. A megállapodás azt eredményezte, hogy a platformon a kereskedők felfelé licitálták a tokenek árát, hogy visszaszerezzék zárolt pénzeszközeiket. Azonban a tokenek magas áron történő megvásárlása valószínűleg jelentős veszteségekhez fog vezetni, ha aztán eladják azokat piaci árfolyamon más tőzsdén.

Az FTX hivatalos honlapján azt írja, hogy jelenleg nem tudja feldolgozni a kifizetéseket. Azonban a Bahamákon lévő ügyfeleik, ahol a vállalat székhelye van, az egyetlenek, akik tudják venni pénzüket a tőzsdéről.

Egyes Twitter-felhasználók azon is elmélkedtek, hogyan lehetne kijátszani a platformot. Ennek során arra jutottak, hogy egy bahamai lakost megkérnének, hogy vásároljon egy alacsony tőkeértékű eszközt az FTX-en. Ezt azután a felhasználóknak adják, majd ráveszik a lakost, hogy díj ellenében vegye ki a nyereséget számukra. A megvalósítás azonban kétségessé vált, mivel a bahamai hatóságok befagyasztották az FTX Digital Markets eszközeit, és felfüggesztették a vállalat bejegyzését az országban.