Haven néven privát apróhirdetési alkalmazást indított az OpenBazaar

OB1 fejlesztőcég, ami a decentralizált OpenBazaar apróhirdetési oldalt és kereskedési platformot építi Haven néven mobilos alkalmazást jelentett be.

A Haven segítségével a felhasználók termékeket és szolgáltatásokat vásárolhatnak közvetlenül egymástól kriptopénzzel anélkül, hogy köztes mediátorokra vagy magára a platform üzemeltetőire kellene támaszkodniuk. Ezzel megkerülhető a felhasználói adatgyűjtés és a köztes díjak felszámolása.

Az alkalmazás 4 kategóriára osztható: vásárlás, közösség, chat és kriptopénz tárca. A felhasználói információkat lokálisan tárolják és titkosítva vannak, ami azt jelenti, hogy csak a társalgásban vagy ügyletben részt vevő felek láthatják a megosztott személyes és pénzügyi adatokat, senki más.

Az OB1 indulása óta 250 000 csomópont csatlakozott az engedélyt nem igénylő hálózathoz. Jenn Cloud, az OB1 kommunikációs vezetője szerint a magfelhasználó réteg több ezer felhasználót jelent amihez hozzájön a több tízezer alkalmi felhasználó. A többsége a kemény magnak a kereskedő réteg.

Cloud elmondása szerint:

Számos történetet hallottunk kereskedőktől, akik az OpenBazarra menekültek a magas díjak ellen, a korlátozó ÁSZF és az Amazon és eBay mostoha bánásmódja miatt.

Az alkalmazás rendelkezik az OpenBazaar legtöbb funkciójával leszámítva a direkt kriptopénz kereskedelmet. A vásárlói nézeteltérések rendezése szintén csak az asztali változatban érhető el.

Az OpenBazaarhoz hasonlóan a Havenen BTC, BCH, ZEC és LTC ügyletek lehetségesek. Korábban terveztek egy natív OBC tokent is, de annak integrálásáról nem érkezett hír.

Ethert (ETH) ugyanakkor be fogják vezetni és a monero (XMR) integrálásán az OB1 csapatától független társulás dolgozik.

A Haven letölthető iOS és Android telefonokra egyaránt. A héten különösen megéri csatlakozni ugyanis egyes elektronikai termékek árából 50%-ot elengednek.

Az OB1 9.25 millió dollárt gyűjtött olyan befektetési társaságoktól, mint az Union Square Ventures, Andreessen Horowitz, OMERS Ventures, BlueYard, Bitmain, Digital Currency Group, és William Mougayar.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük