Helyi kriptovaluta érkezik a népszerű japán turistaparadicsomba

A Mitsubishi Kutatóintézet (MRI) és egy oszakai székhelyű vasúttársaság helyi kriptovalutát bocsát ki turisztikai használatra, a japán Kanszai régióban található Mie prefektúra népszerű üdülőövezetében.

Az MRI, amelyet a Mitsubishi Group társaságok 1970-ben alapítottak, szerdán jelentette be, hogy egy Kintetsu Shimakaze Coin elnevezésű tokent indít útjára, mely blokkláncot fog majd használni és csak 2019. november 11-től 2020. január 31-ig lesz elérhető.

Ez már a negyedik ilyen próbálkozása a két vállalatnak. A tesztek során különböző technológiai finomításokat végeztek, illetve új eljárásokat és szolgáltatásokat fejlesztettek ki. A kísérlet kifejezetten korlátozott, hiszen csak az Ise-Shima régióban fog működni. A terület jól ismert mesés strandjairól, a gyöngyműveléséről és a nemzeti parkjáról. A régiónak csak 15 létesítménye fogadja majd el a tokent, köztük a Shima Spain Village, a Miyako Resort Shima Bayside Terrace, a Kashikojima Espana Cruise és a Makonde Művészeti Múzeum.

Noha a tokent csak ideiglenesen tesztelésre fogják használni, a Kintetsu reméli, hogy végül sikerül nekik egy állandó kriptovalutát kibocsátaniuk. A japán jenhez kapcsolt stabilcoin használatához a felhasználóknak, regisztrálniuk kell magukat, amit a Kintetsu Shimakaze Coin alkalmazás letöltésével tehetnek meg.

1000 jenes blokkokkal tudják majd az applikációt feltölteni. A tranzakció után tíz százalékos díjat kell fizetni, a felső határ pedig 100 000 jen lesz. A résztvevők között lehetőség lesz coinok utalására is. A próbaidőszak végén az érmét visszavonják, így azt tovább nem lehet használni.

Múltbeli partnerség

A helyi Kintetsu Csoportot, a MRI-vel partnerként együttműködő társaságot a Tokiói Értéktőzsdén is jegyzik. Szállítási eszközei vannak, a token programban résztvevő vasútvonalokon is. Az MRI felelős a tokenek kiadásáért és kezeléséért. A Kintetsu és az MRI már két éve dolgoznak együtt egy helyi token kibocsátásán. Az első Kintetsu Harukas Coin Social Experiment nevű projektet 2017. szeptemberében és októberében hozták létre azért, hogy teszteljék a fizetési rendszert a blokklánc technológiával.

A második Kintetsu Harukas Coin Social Experiment programot pedig 2018. októberben és decemberben indították Oszakában, hogy teszteljék a QR-kód technológiát, és bemutassák az emberek közötti utalások módját. A Mitsubishi UFJ bankcsoport és az Omron Corporation is részt vettek a programban. 2019 februárjában a két vállalat egy helyi tokent tesztelt az Oszaka Uehommachi vasútállomáson.