26. heti technikai elemzés a BTC-ről, az ETH-ről és az Altcoinokról

A BTC elemzése:

Ezen a héten láttuk, hogy a BTC 9009 és 9780 dollár közötti tartományban van. A globális részvénypiacokon tapasztalható turbulencia mellett a Bitcoin is újjáéledt. Ezenkívül közvetlen kapcsolat van a fő részvényindexek és a Bitcoin árfolyam között. A közvetlen összefüggés azt jelenti, hogy az egyik eszköz esése a másik eséséhez is vezet.

A Bitcoin ára visszapattant a 9800 dolláros szintről, és impulzív módon mozgott a kereskedési tartomány alsó határára. Ez az esés értékesítési hullámot okozhat a kriptovaluta platformokon, ha a BTC ára 9000 dollár alá csökken. Mint korábban említettem, ez a hullám 8000 dollárra engedheti le az árat.

Szigorúan figyelemmel kell kísérnünk, hogy az ár hogyan haladja meg a 9200 dollárt, mivel ennek a jelölésnek a rögzítése azt jelenti, hogy kilépünk a felső csatornából. Technikai szempontból az ár már csökkenő tendenciát mutat, mert áttört a mozgó átlagon.

A fő ellenállás körülbelül 9600 dollár. A legközelebbi támogatás közel 8000 dollár.

A Bitcoin ára impulzív módon áttört a felfelé mutató tartomány alsó határán, és megállt alatta. Ez medve jelnek bizonyul sok kereskedő számára. Az ár továbbra is a mozgó átlag alatt van, amely már “lefelé néz”.

Most megtörtént a trend támogatási szintjének technikai korrekciója és újbóli tesztelése. Ha az ár nem tudja legyőzni a mozgókat, akkor a csökkenés folytatódni fog.

Sokan a kriptovaluták piacának esését a globális részvényindexek csökkenésének tulajdonítják, amely a COVID-19 fertőzött szám növekedése miatt esett vissza. Egy másik verzió azon az információkon alapszik, hogy a bányászati ​​pool-ok aktívan kivonták a Bitcoinokat a tárcájukból, és a váltókhoz küldték őket eladni. Utolsó alkalommal, amikor ez történt, a Bitcoin árát 10-15%-kal kiigazították.

Továbbá, a CME határidős szerződések június 26-án járnak le, és ezáltal a BTC árak nagyon volatilisek lesznek. A szerződés nagysága meghaladja az egy milliárd dollárt (határidős és opciós szerződések mind a BTC, mind az ETH esetében). Noha a technikai adatok azt mutatják, hogy a BTC árai csökkennek, jobb, ha nem nyit meg short pozíciókat mindaddig, amíg a 8900 dollár szint alá nem csökken. Mindenesetre különböző tényezők jelzik az esést. A legközelebbi támasz közel 8000 dollár.

Támasz szintek: 8910, 8550, 8290, 8000 $

Ellenállási szintek:  9550, 9700, 10000, 10350$

Az Ethereum elemzése:

Az elmúlt 10 napban az ETH 218 és 249 dolláros mélypontot ért el, ami állandó mozgást jelent. Ha közelebbről nézzük, akkor hatalmas összecsapás történt a DeFi (decentralizált pénzügyek) területén. Ez az ETH-t a vezetőülésben tartotta. A cikk írásakor az ETH-t 233 dolláron kereskedik.

Mint láthatjuk a grafikonokon, a támasz 230 dollárnál van, ami a 200 egyszerű mozgóátlag (SMA). Ha ez a támasz megtörik, akkor az ETH 218 dollárnál találja meg erős támaszt, amelyet a múlt héten tesztelt. Képesnek kéne lennie visszatérni ezekre a szintekre, de további esés esetén láthatjuk az ETH-t 190 dollárnál, amely az elmúlt hetekben erős támaszt nyújtott a technikai chartokon. Van egy CME lejárat, amely befolyásolhatja az ETH árait, mivel a piacok ingadoznak, így a kereskedés csak szigorú stoppokkal ajánlott. Felfelé pedig ellenállással kell szembenéznünk 250 dollárnál, majd 279 dollárnál.

Az ETH-t az utóbbi időben fundamentális hírek vezetik. A DeFi tömeges elfogadásának köszönhetően, amely a bankok és pénzügyi intézmények inkompetenciája miatt egyre népszerűbb a felhasználók körében. Az Ethereum Blockchain messze a legfejlettebb és legjobban működő hálózat bármilyen decentralizált intelligens szerződés fogadására Így mindig előnnyel fognak rendelkezni, és ha közelebb kerül az ETH 2.0, ez az érme, amely a piaci kapitalizáció szempontjából a második legnagyobb, mindig kedvező lesz a befektetők valamint a kereskedők számára.

Támasz: 230, 218, 190, 175$

Ellenállás: 250, 279, 300, 321$

Altcoin-elemzés:

A rally ezen a héten is folytatódik, de azt várom, hogy a rally leáll, amikor a BTC nagy mozgásokat hajt végre akár fel, akár lefelé. Sok érme indok nélkül emelkedett fel. A vásárlás előtt alaposan elemeznie kell ezeket az érméket, mivel ezek néha nagyon jövedelmezőek lehetnek, de abban az esetben, ha beragadnak, akkor élete hátralévő részében esetleg ezeket kell tartania. Mindig kérdezze meg magától, hogy az érme megvásárlásának alapjául szolgáló hírek befolyásolják-e a projektet, vagy sem? A csapat hiteles-e az ígéretek történelmi megvalósításában, vagy sem? Ha igen, akkor beléphet, de kérem tartózkodjon azoktól az érméktől, amiknek nincs felhasználási esetük. Vannak olyan minőségi érmék, amelyek alacsony áron érhetők el, és nagy mozgásképességgel bírnak az elkövetkező napokban, mivel olyan hírek jönnek, amelyek jók lesznek a projektjükhöz, és van erős alap a projekt mögött.

Javasoltam néhány érmét az elmúlt három hétben, amely bárhonnan 10-100% között emelkedtek (a XVG még a 100% -ot is meghaladta). Két vagy három érme nem működött jól, és két érme nem ment fel, de hamarosan pozitív nyereséget fog elérni.

Rövid távon hasznos érmék a következők: MCO, GVT, ELF, STEEM

Guruprasad Venkatesha a b-cube.ai, a kriptovaluták kereskedelmét megkönnyítő és jövedelmezőbbé tevő, AI/ML és összetett matematikai modelleket használó francia-magyar startup társalapítója és vezérigazgatója. Első vagyonkezelő társaságát 16 éves korában alapította, később pedig sikeres exitet hajtott végre. Tovább ment a Morgan Stanleyhez, ahol befektetési elemzőként dolgozott, majd ezt hagyta abba, hogy a kriptovaluták világában próbálhassa ki magát.

Elérhető a következő közösségi média csatornákon:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/guruprasadvenkatesha/

Twitter: https://twitter.com/GuruprasadVenk1

***Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járjon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.***