Rejtélyes bitcoin bálna wallet 4 év után újra aktív

A több mint 111 000 BTC (802 millió USD) egyenlegű bitcoin bálna wallet különböző kriptotőzsdékre kezdte átutalni forrását.

A reddit felhasználó u/sick_silk mutatott rá a rejtélyes mozgásokra ami először 2014 májusában tűnt fel 111 114.615 BTC-vel majd az elmúlt 10 napban folyamatos volt rajt az aktivitás. A források egy része különböző kriptotőzsdékre vándorol.

11 114 BTC ($80.3 millió USD) ment a Bitfinex hivatalos walletba, 4421 BTC ($32 millió USD) pedig a Binancéra, de történt utalás a Bitmex walletokba (350 BTC) is.

Ez az eredeti forrás 14%-a és átszámítva 110 millió dollárt jelent.

A hozzászólók elsősorban a bitcoin bálna wallet kilétét firtatják, de sokan vannak akik egy masszív eladási hullám kezdetét látják a tranzakciókban.

Egyes elméletek szerint a wallet tulajdonos kiléte a bezárt darknetes piactér a Silk Roadhoz, mások szerint Craig Wright-hoz vezetnek, aki saját magát többször is a Szatosi Nakamotónak nevezte.

De természetesen lehet egy eddig ismeretlen piaci szereplő is.

A bitcoint nem hatotta meg a mozgás

Általában ilyen nagy BTC mozgások során a bitcoin árfolyama esni szokott, ahogy ezt már megfigyelhettük az Mt. Gox vagyonkezelő esetében is, mely 2017 novembere óta több tízezer bitcoint értékesített a kriptotőzsdéken. Az eladás elsősorban a kárvallottak kompenzálása végett került sor, de a legfrissebb hírek szerint ez mára már kifutott és a japán vagyonkezelő nem tervez több nagyobb értékesítést.

Sokan továbbra is Craig Wright-ot sejtik a mozgás mögött, aki korábban ország világ előtt kijelentette, ő Szatosi Nakamoto, a bitcoin létrehozója. Wright az elmúlt hetekben ismert kriptovaluta figurák céltáblájává vált a Twitteren, akik mindenáron be akarják bizonyítani, hogy csaló.

A hétvégén ugyan 6900 alá bukott a bitcoin árfolyama, de rögvest visszakapaszkodott és jelenleg ~7280 dolláron mérik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük