Mi lesz a bitcoin felezés utáni árfolyam alakulásával?

2016 kétségkívül a bitcoin árfolyam szárnyalásának éve volt. Azonban az év eleje óta közel másfélszeres emelkedés után a bitcoin felezés utáni árfolyam alakulása egyelőre bizonytalan.

bitcoin felezés utáni árfolyam

A legutóbbi felezés idején a bitcoin piaci kapitalizációja messze elmaradt a jelenlegitől, és a felezés sokkal kevésbé számított jelentős eseménynek. Egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy a bányászok bevételének régóta várt felezése hogyan fogja a hálózatot befolyásolni, azonban a jelenleg a rövid távú negatív előrejelzések látszanak bebizonyosodni.

A közelmúltban történt árfolyamingadozásokat sokan a kínai gazdasággal és az Európa jövőjével kapcsolatos bizonytalansággal magyarázzák. Mégis a most hétvégi felezés a legnagyobb szabású esemény, ami a bitcoin árfolyamának mozgását meghatározza.

Egy rövid összefoglaló: a bitcoin bányászok jelenleg egy új blokk generálásáért 25 bitcoint kapnak, és ez az összeg fog várhatóan 12,5 bitcoinra esni a mai nap során, azaz július 9-e körül. A bevétel mindaddig fog feleződni, amíg a teljes hálózat eléri a 21 millió bitcoin előállítását.

Árfolyammozgások előrejelzése

Több iparági szakértő azt jósolja, hogy a bitcoin felezés utáni árfolyam alakulása hosszú távon továbbra is pozitív tendenciát fog mutatni. Hosszú távú esésre a szakértők többsége nem számít.bitcoin felezés utáni árfolyam

Vinny Lingham befektető és vállalkozó szerint az árfolyam „lassú, de biztos” emelkedésére számíthatunk a felezés után is. Azonban véleménye szerint egy rövid távú kiszámíthatatlanság is lehetséges a spekulatív kereskedők miatt.

Potenciális árfolyamesés

Lingham megjegyezte, hogy a felezésnek olyan „technológiai és gazdasági” következményei lehetnek, amikkel az elemzők nem számoltak az árfolyam előrejelzése során.

Attól függően, hogy az adott napon hogyan alakul a kereskedés, a bitcoin akár egy 3-6 hónapon át tartó konszolidációs szakaszba is beléphet. Ezalatt az árfolyam akár a 400-500 dolláros szintekre is süllyedhet ideiglenesen.

A jelenlegi állapot fenntartásának jelentősége

Habár sok szakértő jósol kiugró emelkedést vagy zuhanást, arra is felkészülhetünk, hogy a felezés semmilyen hatást nem gyakorol a piacra.

Néhány órával a felezés előtt egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a felezés utáni kezdeti sokkhatás után a hálózat tovább fog növekedni mind a 21 millió bitcoin kibányászásáig.


EXMO affiliate program


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.