Hogyan alakulhat az Ethereum ára az elkövetkező időszakban?

Az eddigi Bitcoinról szóló technikai elemzések után a CryptoFalka ma a sokak számára igazán fontos Ethereumról készített nekünk elemzést. Úgy gondoljuk, hogy fontos tudni mi a helyzet az ETH-val, ha a stabil alt piacot stabil ETH-hoz kötjük.

ETH/BTC – 1w ( Hosszú távú technikai elemzés )

Régóta, 2015 októbere óta húzódó emelkedő trendvonalat tört le 1 hónapja az árfolyam. Természetesen nem lehet végletekig tartani az emelkedő árcsatornát és lehet vitatni az átlós/diagonális támaszok erősségét is (átlós támasz alatt az emelkedő trendvonalat értem). Mindenesetre nem jó jel a trendvonal letörése. Rövidtávon jobban frusztrált a csökkenő háromszög vízszintes/horizontális támaszának letörése. Jobban bízok a vízszintes támaszokban és bár a csökkenő háromszög medve alakzat, reménykedtem, hogy fölfelé törünk ki mégis a háromszögből, nem pedig lefele.

Jelenleg a zölddel jelölt support ( támasz ) 1 zónában bízhatunk. Én innen várnék egy pattanást. Minden szinten túladott az RSI ( Relative Strength Index ), már heti nézeten is a túladott tartományba érünk. Ez nem jelent garanciát a pattanásra, de jól jelzi az eladók fáradtságát. Május óta folyamatosan esünk, így kifér már egy emelkedés, ennek ellenére kézzelfogható jelet még nem kaptunk ETH-tól a pattanásra. Egy emelkedés az első support zónából a korábbi csökkenő háromszög támaszáig, ami most már ellenállás, is több, mint 30%-os profittal kecsegtetne.

ETH/USD – 1d, 4h ( Közép távú technikai elemzés )

USD ellenében nézve, hasonlóan a BTC-hez és több más koinhoz, visszatértünk oda, ahonnan a tavaly év végi bumm beindult. Erős zóna ez, amit a VPVR indikátor is megerősít.

Nem véletlen, hogy egy ideje, már ebben a zónában konszolidálunk. Bár a konszolidáció szimmetrikus háromszög formát felvett medve zászlóban történik, ami trendfolytatásra utal, tehát, hogy mehetünk le, joggal lehet reménykedni az innen való pattanásban.

A későbbi irány, ahogy a nyilakkal jeleztem, attól függ, hogy mely irányba törünk ki a háromszögből. Az RSI divergenciát mutat, ami a trendforduló közeledtét jelzi és a korábban említett magas VPVR is jó előjel egy lehetséges fordulásra.

Összegzés:

Összességében ne várjuk el az Ethereumtól, hogy hamar túllendül ekkora esésen és azonnal trendet vált. Idő kell, míg kiheveri a piac a nagy esést, de rövid-közép távon lehet jó trade-ek után nézni, ahogy 4 órán a háromszög is mutatja. 300 dollár alatt szerintem sokan kezdtek hosszú távú pozíció építésbe is, nagy valószínűséggel közel vagyunk az aljához!

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com