Hogyan harcoljunk a hőség ellen? Tippek és tanácsok

Kapcsolódjunk ki a kertben!

A kert mint olyan, a folyamatos munka és karbantartás ellenére nagyon hasznos és üdítő eleme a háznak, különösen nyáron. Ilyenkor, nyáron ugyanis menedékként tud szolgálni még a legnagyobb forróságban is. Egy fa árnyékában felállítani a kerti medencét különösen hasznos ilyenkor, mert amellett, hogy a gyermekek örömüket lelik benne, a felnőtteknek is kikapcsolódást jelent.

Nyalánkság egyenesen a fagyasztóból

Bizonyára sokunknak ismerős az a joghurt, melyhez ajándékba adtak pálcikákat, melyeket a fagyasztóba téve pár óra múlva már jégkrém lett. Ez a fajta trend visszatérni látszik boltok, szupermarketek polcain, sőt már több webáruház termékkínálatában is megtalálhatók. Az ízeknek pedig csak a kreativitás szabhat határt: az egyszerűen kifacsart gyümölcslevek lefagyasztásától a krémes finomságokig bármiből lehet fagylaltot készíteni. Segítségünkre pedig, csak úgy mint sok minden másra, ott az internet és a számtalan fellelhető recept!

Több mint lételem

A folyadékbevitel rendkívül fontos, sőt, elengedhetetlen. Ez hatványozottan igaz nyáron, amikor még az átlagosnál is többet kell(ene) innunk. A vízfogyasztás viszont sokkal több ennél, a szomjúság csillapítása mellett, többek közt az agyi működés motorjaként funkcionál, segít csillapítani az allergiát, jótékony hatással van az ízületi fájdalmakra, leviszi a vérnyomást és bármilyen meglepő, de segít elűzni a depressziót és megelőzni az Alzheimert is.

Ismét a négy fal közt

Azok számára, akik nem rendelkeznek kerttel, ahol a lombok árnyékában vagy a medencéjükben hűsölhetnek, azoknak a lakás viszonylagos hűvöse marad. Viszonylagos, mivel ezt a légkondicionáló vagy a ventilátor megléte segít elő. Ezek viszont ritkaság számba mennek, főleg a kánikulában, ezért érdemes sietni!

(Fotók: canva.com)

***Figyelem! Fenti írásunk egy szponzorált megjelenítés. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a cikkben leírtakért. Egyéni kutatás és a leírt állítások/ajánlat ellenőrzése javasolt.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.