Hogyan kereskedjünk kriptókkal a Bitcoin felezés előtt?

Mi is az a Bitcoin felezés?

A küszöbön áll a következő Bitcoin felezés, de mi is az pontosan? A Bitcoin blokklánc-hálózat decentralizált, ami azt jelenti, hogy nincs központi szereplője, maguk a résztvevők tartják életben.

Amikor egy fél kezdeményez egy tranzakciót, a tranzakció belép a peer-to-peer számítógépek (csomópontok) hálózatába. A csomópontok ellenőrzik és validálják a tranzakciót, amely más tranzakciók mellett új blokkot alkot és belép a meglévő blokkláncba. Ezt a folyamatot, amellyel a csomópontok engedélyezik a tranzakciókat, bányászatnak nevezzük, mivel a tranzakció ellenőrzése után a csomópont jutalomként Bitcoint kap.

Ezt a jutalmat blokk jutalomnak nevezzük, amely négyévente a felére csökken. A jelenlegi jutalom értéke 12,5 amely május 12-én 6,25-re csökken. Ez a dátum feltételezett, és a napi átlagos blokkok számától függ.

A hash ráta az a szám, amellyel a bányászok teljesítményét mérjük. Ahogy ez a sebesség növekszik, napi újabb blokkok jönnek létre, tovább növelve a feltételezett felezési időt.

A hash ráta 3% -kal esett az előző héten, ugyanakkor a Bitcoin ára 8% -kal emelkedett. Ez ellentétes azzal a piaci következtetéssel, miszerint a két szám között szoros korreláció van, és követik egymást.

Ha a Bitcoin dollárban mért ára növekszik, akkor az a bányászok számára is nagyobb nyereséget jelent, mert jutalmaikat magasabb áron tudják eladni.

Ha az ár és a hash arány változatlan marad, a bányászok jövedelmezősége óriási negatív változást fog szenvedni. Ezt a szcenáriót követve, a bányászok kénytelenek lesznek vásárolni, vagy legalábbis alternatív módszereket alkalmazni a bányászott bitcoinok számának megnövelésére, hogy továbbra is jövedelmezőek maradjanak.

Hogyan kereskedjünk most Bitcoinnal?

A BTC heti támasz és ellenállás szintjei a következők:

Támasz –

8550-8640 USD gyenge
8190-8280 USD semleges
7720-7810 USD erős

Ellenállás –

9000-9045 USD gyenge
9360-9450 USD semleges
9700-9810 USD rövid távon erős
10000 USD (pszichológiai)

A pletykák alapján vásárolni, a hírek alapján eladni. Ez a sikeres kereskedő titka. Ne engedjük, hogy az érzelmeink átvegyék most az irányítást és szélsőséges kockázatot vállaljunk, mivel hatalmas veszteségeket okozhat. A piacon mindig lesznek új lehetőségek.

Személy szerint úgy látom, hogy a Bitcoin felfelé emelkedik a felezés dátumhoz közeledve, majd 1000 és 1500 dolláros esés következik. Az előző két felezés eltérő volt, mivel a BTC meglehetősen új volt, nem használták fel annyira, mint ma, továbbá a hash ráta sem volt olyan magas. Most már mindenki ismeri a BTC-t, így nagyon érdekes lesz látni, hogy mi fog történni. Hosszú távon magasabb szinteket fogunk látni, mivel a BTC hosszú távon felértékelődik.

Hogyan kereskedjünk altcoinokkal?

Inkább azt mondanám, jobb távol maradni az altcoinoktól, amikor a BTC nem stabil, mivel a coinok nagy része párosul a BTC-vel, ami azt jelenti, hogy az altcoinok jövedelmezősége a BTC ármozgásától függ. Ha drasztikus áringadozások vannak a BTC-ben, akkor szatosiban pénzt fogunk veszíteni az altcoin-kereskedelmen.

A következő coinokat várom vételre a Binance váltónál BTC párosítással:

  • STORJ / BTC 1110-es stop lossal és 1475-ös targettel, mivel jó támaszt nyújt a 1110-hez, és most jól néz ki ebben az ártartományban.
  • MCO / BTC 4799 stop lossal és 6500-7100 targettel, mivel már jó ideje jelentős felhalmozódás történt, és szintén elérhető a támasz szint közelében.
  • WABI / BTC 916-os stop lossal és 1080-1145-es targettel, mivel megpróbált kitörni az ellenállásból, de a legutóbbi BTC-mozgások a tartományon belül tartották, azonban a kitörés bármikor megtörténhet.
  • SYS / BTC 234-es stop lossal és 295-320-as targettel, mivel elérhető az erős támasz szint közelében és már egy ideje felhalmozódott.

A Guruprasad Venkatesha a b-cube.ai, a kriptovaluták kereskedelmét megkönnyítő és jövedelmezőbbé tevő, AI / ML és összetett matematikai modelleket használó francia-magyar startup társalapítója és vezérigazgatója. Első vagyonkezelő társaságát 16 éves korában alapította, később pedig sikeres exitet hajtott végre. Tovább ment a Morgan Stanley vállalatba, ahol befektetési elemzőként dolgozott, majd ezt hagyta abba, hogy a kriptovaluták világába léphessen.

Elérhető a következő közösségi média csatornákon:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/guruprasadvenkatesha/
Twitter: https://twitter.com/GuruprasadVenk1

***A cikkben leírt információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járjon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.