Hogyan tudsz BEP-20 tokeneket utalni a Binance Smart Chain blokkláncon

A Binance Smart Chain blokklánc felfutásával egyre nagyobb igény keletkezik a kezdők oldaláról is, hogy jobban átlássák miként is mennek a BEP-20 tokenszabványú utalások, illetve hogy mely más váltók és tőzsdék támogatják még a BEP-20 tokeneket.

Kezdjük is az elején: mi az a BEP-20?

A BEP-20 a Binance Smart Chain blokklánc tokenszabványa, olyan mint például az Ethereum blokklánc esetében az ERC-20. Az egyik nagy különbség, hogy a BEP-20 kompatibilis más blokkláncokkal.

A BEP-20 segítségével:

  • Kompatibilis tokeneket használhatsz különböző blokkláncokon.
  • Rögzíthetsz más blokkláncokról tokeneket és azt elérhetővé teheted a BSC-n (pl. fixált bitcoin a BSC blokkláncon, a BTCB lesz).
  • Swapolhatod a BEP-2 technikai standardú tokeneket BEP-20 egyezőjűre (például BNB tokent BEP-2-ről BEP-20-ra).
  • Olcsón (~0.05$) és gyorsan (3 mp) tudsz tokeneket utalni.
  • GitHub leírás

Kapcsolódó: Binance útmutató: minden, amit tudni érdemes a kriptotőzsdéről

A BEP-20 tokenek kiutalása

Már most több tucat váltó támogatja a BEP-20 kiutalást BSC-kompatibilis tárcákba, szóval nincs szükség a BEP-2 tokenek manuális konvertálására BEP-20-ra. A BEP-20 tokenek direkt kiutalásával időt és pénzt tudunk megspórolni.

BEP-20 tokenek kiutalása a Binance.com váltón

Lévén a BEP-20 standard megalkotója a Binance tőzsde, ezért fontos, hogy elmagyarázzuk miként megy ott a BEP-20 tokenek lehívása például a Trust Walletba. Az itt leírtak ráhúzhatóak más szoftver- és mobiltárcára is abban az esetben, ha támogatják a BCS blokkláncát.

Kezdésnek le kell tölteni a Trust Walletet (vagy bármely más BSC-kompatibilis tárcát) és generálni egy BSC fogadócímet. Csak annyit kell tenni, hogy megnyitod a tárcát, kiválasztod a Smart Chain opciót és rákattintasz a Receive (fogadás) gombra. A cím azonnal megjelenik a képernyőn. A címet érdemes későbbre is elmenteni.

Innen indulnak a Binance.com tőzsdei lépések:

1. Ha regisztráltál már a Binance.com-on, akkor lépj be és menj a ‘Wallet’ majd ‘Overview’ menüpontokra.

2. Kattints a Wallet Overview oldalon a Withdraw (kiutalás) pontra

3. A kiutalási oldalon válaszd ki az érmét amit ki akarsz utalni (pl. BNB tokent), írd be a fogadó címet (mondjuk a fent említett Trust Walletből), választ ki a Binance Smart Chain blokkláncot, mint transzferhálózat, majd írd be a kiutalás összegét.

4. A Binance Smart Chain transzferhálózat kiválasztása után, felugrik egy ablak, amely röviden teszteli a BSC-ismeretedet és megerősíti a tranzakciót. A teszt után kattints a Send (küldés) gombra.

5. A következő lépések ugyanazok, mint bármely más kiutalás esetén. Felugrik egy újabb konfirmációs képernyő, amely tájékoztat az átváltási árfolyamról, díjakról és lehetővé teszi a tranzakció részleteinek áttekintését.

6. A megerősítést követően a kiutalás jóváhagyásához meg kell adni az ellenőrző kódot.

Amint ez is megvan, az utalást átveszik a csomópontok és hamarosan feldolgozásra kerül. Az összegeknek néhány percen belül meg kell jelennie a Trust Wallet tárcában (Smart Chain pont alatt) azután, hogy megérkezett az e-mail címedre a kiutalást megerősítő levél. Amint megérkezik az eszköze, a Trust Wallet szintén értesítést küld a BEP-20 token sikeres beutalásáról.

Röviden tömören ennyi, nincs szükség manuálisan BEP-2 tokeneket BEP-20-ra konvertálni ezzel is időt és pénzt takarítva meg.

Melyik váltó támogatja a BEP-20 utalásokat

A felsorolt váltók direkt BEP-20 közvetlen kiutalással rendelkeznek ezzel is könnyítve a Binance Smart Chain használatát a teljes iparágban.

AscendEX (BitMax)
Bigone
Biki
Binance TR (Törökország)
BitFirst (Anguilla)
Bithumb Global / Korea
Bitmart
Bitwell
BKEX
Bono Exchange (Korea)
Cryptomall (Észtország)
Dan Investment (Egyesült Arab Emírségek)
Distributed Ledger Inc. (USA és Mexikó)
Gate.io
Gooplex (Brazília)
HitBTC
Hoo
Hotbit
Mandala (Észtország)
MtPelerin (Svájc)
MXC
Paronex (Törökország)
TBCC (Oroszország)
Tokocrypto (Indonézia)
Zencex (Liechtenstein)

Egyelőre még a nagy nevek hiányoznak a listáról, mint a Coinbase, Kraken vagy például a Bitpanda, de ha ilyen ütemben épül a Binance Smart Chain ökoszisztéma, akkor kénytelenek lesznek adni, vagy a saját blokkláncukat erőteljesebben fejleszteni/építeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.