Hogyan változtatták meg a kriptovaluták az online szerencsejáték világát

Az biztos, hogy napjainkban a kriptovalutával történő online fogadás és szerencsejáték még nem ért el óriási áttörést, tehát a játékosok zöme még mindig a “normál” fizetési módok segítségével játszik az interneten, de egyre növekszik azok száma, akik kriptovalutával próbálkoznak. Erre alapvetően két módjuk van, van néhány olyan oldal, amely kizárólag ilyen jellegű befizetést fogad el és a kifizetéseket is így teljesít – értelemszerűen ebben megvan a kockázat is, hiszen nagyon kevés az a csak kriptovalutával működő online fogadóoldal, amely mögött megbízható történelem és tapasztalat áll.

A másik és egyértelműen jobb és jelenleg még népszerűbb verzió, ha egy teljesen standard módon működő, ismertebb oldal kriptovalutát is elfogad fizetési módként, ebben az esetben persze arra kell figyelni, hogy általában csak mainstream kriptovalutákról van szó, tehát Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) vagy éppen Litecon (LTC) a népszerűbb opciók, ezekre érdemes játék előtt váltani. Ettől függetlenül ezen oldalaknál is érdemes utánajárni az oldal múltjának és a kapcsolódó tapasztalatoknak, függetlenül attól, hogy alapvetően az ilyen típusú fogadásoknál algoritmusokkal garantált a játék tisztasága.

Érdemes tehát böngészni az interneten, hogy megtaláljuk a megfelelő oldalt, amiben megbízunk és ami azokat a játékokat kínálja, amikben jók vagyunk vagy amikkel szeretünk játszani, szóval a legjobb legális online kaszinó listán biztosan találunk ígéretes kaszinót. És ne féljünk, első körben kisebb téttel nézzük meg, hogy azt kaptuk-e, amire vágytunk és ha igen, akkor már csak a szórakozással foglalkozhatunk.

Ami miatt egyértelműen szép jövő vár a kriptovalutával történő online szerencsejátékra, az a tény, hogy a kriptovaluták működési elve miatt a személyes adatok, bankadatok nagyobb biztonságban vannak, mint egy “normál” szerencsejátékos oldal esetében (hiszen pont ez egy óriási előnye a kriptovalutáknak). Ezenkívül ami még nagyon izgalmas, az a lehetőség, hogy már nincs szükség hosszú befizetési folyamatra, nincsen hosszadalmas “buying back” a játékokba, hanem egyszerűen a saját kriptovalutás “tárcánkból” fizethetünk, úgy ahogy épp játszunk. Ha most kiszabadulunk az internetre és körbenézünk, akkor azt tapasztaljuk, hogy nincsenek még hatalmas oldalak, amelyek a játékok minden típusát kínálják kriptovalutában fogadóknak, de gyors böngészéssel biztos megtaláljuk azt a kaszinót vagy sportfogadási oldalt, ami azt a típusú fogadást kínálja, amit szeretnénk.

Szóval bizonyos szabályok betartásával egyértelműen ígéretesnek tűnik a kriptovalutás fogadás, a két fő szabály, hogy nagyon figyeljünk az adott oldalra, a körülötte zajló eseményekre, valamint figyeljünk valutánkra is, hiszen az értéke napról-napra óriásit változhat. És hogy választ adjunk a címben feltett kérdésre is: azért kell a piac bővülésére számítanunk, mert a kriptovalutás fogadás nagyon ígéretes az üzemeltetők számára is, többek között jelentősebb kisebb ezen a piacon a verseny, tehát egy már stabil, “normál” befizetésekkel operáló fogadóiroda számára ez piacbővítési lehetőség (nő a kriptovalutát használók száma plusz az instabil pénzügyi környezettel bíró országokban a kriptovaluta is egy megtakarítási forma a gyenge hazai fizetőeszközzel szemben), nincsenek még komoly szabályozások, kevés költséggel és rövid idő alatta lehet kriptovalutás online fogadóirodát, kaszinót nyitni.

Így nem meglepő, hogy bár a kriptovalutával is operáló oldalak piaci részesedése még csak úgy 10-15% körül lehet napjainkban, de ez évről-évre növekszik tehát hosszútávon gombamód szaporodó ilyen lehetőségekre számíthatunk. És ha azt is hozzávesszük ehhez, hogy magukat a kriptovalutákat is sokáig sokan egyszerű szerencsejátéknak tekintették, akkor miért ne használjuk ott, ahol igazán van értelme – az online szerencsejátékban. Tökéletes anonimitást ad és minimalizálja a csalási lehetőségeket a játékos számára, teljesen kibővíti fizetési lehetőségeinket, nem köt bennünket hosszadalmas folyamatokhoz játék előtt-közben és után és ha maga az érintett online kaszinó vagy fogadóiroda ebben meglátja a lehetőséget és akár saját kriptovalutát indít (hasonlóan a zsetonos rendszerhez), akkor ez egy olyan nyertes-nyertes helyzet lehet, ami az egész szektor javára válhat.