Vásárolj birtokot a Holdon: holdregisztert indít egy startup

Egy új blokklánc technológián alapuló projekt föld holdregisztert indított és hamarosan elkezdi kiárusítani a Hold felszínét.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Holdregiszter és 3.8 milliárd potenciális vevő

A római Diána istennő (a vadászat és a Hold istennője) után elnevezett projekt egy nappal a Holdra szállás 50. évfordulója előtt rajtolt és célja, hogy megoldást találjon arra az égető kérdésre, hogy kinek is pontosan a tulajdona a Hold.

A holdregiszter tulajdonjogot biztosít a vásárlóknak és bár ugyan nem lesz több mint egy digitális papír, de a startup reménye szerint ez elég lesz, hogy elijessze a kínai, amerikai, uniós és indiai űrügynökségeket és kormányokat, hogy maguknak kiáltsák ki az égi kísérőnket:

“A Diána projekt egyértelműen definiálni akarja az emberiség potenciális birtokjogát a Holdra egy kollektív holdregiszterrel még azelőtt, hogy tulajdonviták pattannának ki.”

A projekt jogi alapját az Egyesült Nemzetek Szövetségének 2. cikkelye biztosítja, melyet Világűr Egyezmény néven híresült el:

“A világűr, beleértve a Hold és más égitestek nem vonhatóak nemzeti tulajdonba szuverenitás kikiáltása, megszállás vagy egyéb módszerekkel.”

A fehérköny információi alapján a hold magántulajdonba vételét nem részletezi az ENSZ cikkely, ami lehetővé teszi a Hold birtokba vételét jogi és természetes személyeknek. A blokklánc alapú holdregiszterrel 3.8 milliárd darabra osztanák fel a Holdat és a bejegyzett holdbirtokok immúnisak lennének a nemzeti szereplők hegemonikus törekvéseivel szemben.

A regiszter két Ethereum ERC-20 szabványú tokent használnak: a DIA tokenek lennének a holdparcellához rendelt elválaszthatatlan tulajdonjogi tokenek, míg a MOND tokenek egy USA dollár fedezetű 1:1 fixárfolyamú tokenek tennék lehetővé a tranzakciókat.

Aki tehát épp az űrhajóját barkácsolja garázsában és belátható időn belül tervez egy kiruccanást a Holdra, azoknak ajánlott egy villás-kertes-medencés ingatlant is bebiztosítani.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.