Holytransaction, a készpénzes bitcoin vásárlás szakértője több mint 10000 ATM csatlakoztatott a hálózatához

A Holytransaction bitcoin pénztárca szolgáltató több új partnerségi megállapodást kötött amelynek révén több mint 10 000 ATM-nél elérhető a készpénzes bitcoin vásárlás és a készpénz felvétel bitcoin számláról.

A Holytransaction weboldala és applikációja lehetővé teszi a bitcoin adás-vételt a hálózaton keresztül. A cég most kiterjesztette a szolgáltatását 11 500 ATM-re, amelyek segítségével a felhasználók Spanyolországban és Lengyelországban több ezer helyen vehetnek fel készpénzt a bitcoin számlájukról vagy vásárolhatnak kriptopénzt közvetlenül készpénzért.

Készpénz felvétel 11 500 ATM-ből

A Halcash egy lengyel cég, amely olyan technológiát fejleszt amivel lehetővé válik a valós idejű átutalás az ATM-eken keresztül. Még tavaly októberben indították a szolgáltatásukat, amely révén a felhasználók a bitcoint devizára válthatják majd felvehetik azt az ATM-ekből. A Holytransaction az elmúlt hat hónapban tesztelte a rendszert és most elérhetővé tette a felhasználóiknak is.

Ezen a megállapodáson keresztül mostantól a Holytransaction felhasználók át tudják váltani a bitcoinjaikat euróra és fel tudják venni a Halcash ATM hálózatának bármelyik pontján. Jelenleg 7000 Halcash ATM van Spanyolországban és 4500 Lengyelországban.

Készpénzes bitcoin vásárlás 15 800 helyen

Ezentúl a készpénzes bitcoin vásárlás is könnyűvé válik sok európai országban. Görögországban 500 olyan ATM van ahol lehet bitcoint vásárolni és azzal feltölteni a Holytransaction pénztárcát.

ATM-eknél bitcoin

Ezeken kívül pedig további 10000 kiskereskedelmi üzletnél lehet bitcoint is venni a Paynet hálózatán keresztül. Sok éjjel-nappali üzletláncnál is elérhető a szolgáltatás, mint a Circle K és a 7Eleven üzleteiben. A Holytransaction további megállapodást kötött a Teleingreso spanyol fizetési szolgáltatóval. A partnerség révén ma már több, mint 3000 ATM-ben, 2000 postán és 300 üzletben is megoldható a készpénzes bitcoin vásárolás.

Egyszerűen működik

Amikor a felhasználó kiválasztja a Teleingresot mint fizetési módot, a rendszer automatikus generál egy 9 számjegyű tranzakciós kódot. A tranzakció addig függőben van amíg a felhasználó az egyik helyi üzletben ki nem fizeti a bitcoinokat. A fizetéskor az információ azonnal eljut a Holytransaction-höz, így az összeget jóváírják a számlán.

Az applikáció a Google Play áruházból letölthető (az app nem elérhető többé – a Szerk. 2018/0628) vagy a cég oldalán elérhető az online platform. Az iOS alkalmazás várhatóan a következő hónapban kerül az App Store-ba. A cég további terjeszkedést tervez Indiában, Mexikóba, Kolumbiába idén és jövőre. Nem utolsó sorban az Egyesült Államokat is a potenciális jövőbeli piacukként tekinti, amely köztudott, hogy nagyon szigorúan szabályozza a pénzügyi szolgáltatókat.

A magyar bitcoin ATM továbbra is szegényes, így kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz a szolgáltatás Magyarországon is elérhető a jövőben.