Hongkong lerántja a leplet az új kriptotőzsde szabályozásról

Hongkong pénzügyi szabályozói, az Értékpapír- és Határidős Ügyletek Bizottsága (SFC), új szabályzatot tesz közzé a bitcoin (BTC) és a kriptovaluta tőzsdék szabályozásával kapcsolatban. A hírt Ashley Alder elnök jelentette be egy helyi fintech rendezvényen, melyet a Reuters november 6-án közölt.

Egyértelmű szabályozás a Hongkongban működő kriptotőzsdék számára

Az új szabályozás leírja azt, hogy a tőzsdéknek milyen követelményeknek kell megfelelniük, például a fogyasztói ismereteknek és a pénzmosás elleni szabályoknak. Alder azt mondta, hogy “a szabályozási keret lehetővé fogja tenni a virtuális eszközkereskedelmi platformok SFC általi szabályozását. Ez egy jelentős előrelépést jelent, amit már tavaly is hangsúlyoztam.”

Az SFC először 2018 novemberében fogalmazott meg irányelveket a kriptoalapokra és tőzsdékre vonatkozóan. Most, egy évvel később, a szabályozók folytatják a már elkezdett munkát.

A Huobi lehet az első engedéllyel rendelkező tőzsde Hongkongban

A hírt kommentálva Dovey Wan magánbefektető azt mondta, hogy ez egy hatalmas változás az egész kriptovaluta iparra nézve. Rámutatott arra is, hogy a Huobi számára mérföldkövet jelenthet, ami akár az első, engedéllyel rendelkező kriptotőzsde lehet Hongkongban.

Hűha, ez nagyszerű”, írta Wan. “A Hong Kong SEC egy órán belül bejelenti a kriptovaluták tőzsdéjére vonatkozó kritériumok részleteit. Figyelembe véve, hogy Huobi már a HKex ajtaján kopogtat, ez óriási lehetőség lehet számukra, hogy az első legalizált kínai kriptovaluta tőzsdévé váljanak.”

Idén márciusban az SFC kiadta az értékpapír token kibocsátásra vonatkozó szabályozási irányelveket is. Az ügynökség felvázolta, hogy az értékpapír tokenek a hongkongi Értékpapír- és Határidős Ügyletek Bizottsága hatálya alá tartoznak és így az értékpapírok vonatkozó törvények érvényesek rájuk.

(Forrás: Reuters)