Hosszú távú Bitcoin elemzés, avagy megijedjünk-e a mostani piros napos gyertyáktól?!

Szép napot mindenkinek!
Mi mással, ha nem egy Bitcoin elemzéssel kezdenénk a Bitcoin Bázis technikai elemzés szekciójának első részét, amelyet a CryptoFalka elemző és kereskedő oldal szolgáltat nekünk! Eleinte valószínűleg a sok szakszó / kifejezés ismeretlen lehet számotokra, de hosszú távon bízunk abban, hogy a folyamatos elemzések és oktatások révén mindenkihez közelebb tudják már hozni a srácok a témát és néhány héten belül már mindenki kívülről fújja, hogy mi az a fej-váll alakzat, mire számíthatunk egy eső ék után stb. Nah de lássuk is a CryptoFalka elemzését!

Üdvözlet a Bitcoin Bázis olvasóinak, a CryptoFalkától olvashattok egy összetett és átfogó elemzést a jelenlegi Bitcoin, valamint kriptovaluta piac helyzetéről. A következő részekkel készültünk nektek első körben:

– Középtávú Bitcoin elemzés napi nézeten ( A napi nézet az egyik legkedveltebb, kb 1-2 hét távlatára vonatkozó előrejelzés )
– Hosszú távú Bitcoin elemzés heti nézeten ( Egy gyertya=Egy hét, minél nagyobb nézeten ábrázolunk az annál hosszabb távra vonatkozó előrejelzés )
Fontos, hogy ezek a napi / heti nézeten készített elemzések nem a napon belüli ármozgásokra, hanem a heti / havi időszakról nyújtanak információt, ugyanis egy darab gyertya 1 nap / hét ezeken a grafikonokon.

Középtávú Bitcoin elemzés napi nézeten:

A következő ábrán egy napi nézeten ábrázolt BTCUSD-Coinbase elemzést láthattok. Ami alapvetően feltűnik az ábrán az az egymást követő már negyedik piros gyertya. Viszont fontos kiemelni, hogy az elmúlt 1-2 hétben egy közel 45%-os emelkedésen voltunk túl, ami után egy kis pihenő/korrekció belefér a képbe. Amit még szintén fontos, hogy az ár jelenleg a napi Ichimoku felhőben tartózkodik, amire ebben az évben kb 2 hétig volt csak példa, ez is jelzi a jelenlegi emelkedés fontosságát. ( A lényeg röviden: Felhő felett bika jelzés, felhő alatt medve, felhőben “turbulencia” )

Hosszú távú Bitcoin elemzés

Jelenleg két zöld zónát jelöltem be, ahonnan a pattanást várhatjuk, az első a jelenlegi 7300-as terület, ahol elég sok támaszunk csoportosul:
-Napi 50-es EMA – Piros görbe (EMA = Exponenciális mozgóátlag; 50 előző napból számolt)
-Korábbi konszolidáció támasza ( Zöld vízszintes egyenes )
-Fibonacci számok 0,5-ös támasza
-VPVR Volume kiemelkedő értéke ( Az adott ártartományra becsli a kereskedési mennyiséget )

Ezek alapján látható, hogy van esélyünk arra, hogy pattanjunk a jelenlegi zöld 7300 körüli tartományból, hiszen elég sok támaszunk helyezkedik el itt. Ha ez nem jönne össze akkor hamar a 7000-es támasznál lehetünk, ami egybe esik az Ichimoku felhő aljával és gyakorlatilag az alatt már kritikus tartományban lennénk.

A második zölddel bejelölt tartományban a következő támaszaink vannak:
-Ichimoku felhő aljának támasza
-0,786-os Fibonacci szám
-VPVR volumenben gazdag tartomány
-A korábbi fordított fej-váll alakzat nyakvonala

Gyakorlatilag ha bármelyik zöld tartományból tudnánk pattanni az hosszú távra teljesen bika jelzés lenne, ugyanis sikerülne egy emelkedő trendben egy magasabb aljpontot kialakítanunk, viszont amíg ezt a két szintet tartjuk gyakorlatilag nincs ok pánikra, hiszen még elmondható, hogy az alap trendünk egy emelkedő trend. Viszont ha az alsó zöld támaszunkat is letörnénk a következő napokban/hetekben az teljes mértékben negatív, mackós jelzés lenne. Ekkor ez alatt újra el lehetne gondolkozni az esetleges eladáson, de addig szerintem nincs okunk pánikra, sőt az igazán keményeknek a zölddel jelölt sávokban lehet elgondolkozni az esetleges beszállókon. Ugyanis itt találhatóak olyan tartományok, ahonnan van nagy esélyünk a pattanásra!

Az indikátorokat megnézve viszonylag jól fest a kép:
-RSI- Szép a kékkel megjelölt emelkedő trendet tart, amíg ezt nem törjük le addig szintén nincs okunk aggodalomra
-SRSI: Túladott tartományban van, ami egy pozitív jelzés, inkább valószínűsíti az emelkedést, mint a csökkenést!

Hosszú távú Bitcoin elemzés heti nézeten:

Pozitív heteken van túl a BTC. Két hét emelkedés után, belefér a korrekció. A két hetes növekedés alatt növekvő volume-ot sikerült produkálni, ami mindenképpen jó jel, hisz az emelkedés megfelelő volume támogatása nélkül nem sokat ér. Fontos, hogy ezen a héten ne legyen kimagasló az eladói volume.


A volume mellett mozgóátlagokat érdemes még figyelünk a heti nézeten. Ezek közül az 50 MA (MA = egyszerű mozgóátlag; 50 előző hétből számolt átlag) a legfontosabb. Ameddig nem sikerül áttörni az 50 MA-t, addig nem is számítunk tiszta emelkedő trendre.
Mi kell az 50 MA áttöréséhez? – Áttörjük a mozgó átlag ellenállását és zárjuk is a következő gyertyát afölött.
Miért fontos az 50MA áttörése? – Korábbról látható, hogy 3 héten át jelentett támaszt, majd később miután letörtük, 2 héten át próbálkozott ismét fölé menni az ár, de sikertelenül próbálkozott (Ellenállás 1). A múlt heti emelkedés is az 50 MA-ig menetelt (Ellenállás 2).
Másik fontos mozgóátlagunk a 10-es EMA (EMA = Exponenciális mozgóátlag; 10 előző hétből számolt). A heti zárás úgy lenne a legideálisabb, ha a heti konszolidáció befejeződne a 10 EMA határán, majd sikerülne onnan pattanni, ez kb a mostani 7300-as szintet jelentené és ez egy be is esne egy korábbi kékkel berajzolt csökkenő trendvonalunk támaszával. Ebben az esetben joggal lehetne reménykedni a megkezdett emelkedő trend folytatásában.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com