Hullámvasúton a LUNA token ára az égetés után

Közel 26 millió dollár értékű LUNA token semmisült meg a legutóbbi token égetés során. A tokenégetésről a Terra közösség, a LUNA token és a terraUSD stabilcoin fejlesztésért és felügyeletéért felelős csapat döntött. Az  520,000 darab érme elégetése után az árfolyam közel 10 százalékot emelkedett, 50 dollárról egészen 54 dollárra, nagyon közel az 54,77 dolláros mindenkori rekordhoz. Az ötletet maga a Terra csapat alapítója, Do Kwon vezette fel.

Később azonban a token ára esni kezdett és jelenleg az égetés előtti érték alatt, 48 dollár körül mozog, az új piaci kapitalizációja pedig 23,5 milliárd dollár. A LUNA egy úgynevezett hasznossági token, amelyre a Terra blokkláncot használó alkalmazásoknak van szüksége, hiszen így fizetnek a blokklánc által végzett műveletekért. A LUNA érme kínálatát az utóbbi években érdekesen szabályozták a terraUSD stabilcointól függően. Amikor a kereslet az terraUSD érmére csökken új LUNA tokeneket vernek, amikor azonban a kereslet magas, LUNA érméket égetnek el.

Ez még csak a kezdet

A LUNA égetés csak most kezdődik, az 520,000 darab elégetett érmét a közeljövőben, több, mint 88 millió érme fogja követni, tehát a folyamat még csak most kezdődik. A megszavazott javaslat alapján a jelenlegi árfolyamon számolva összesen kb 4,5 milliárd dollár értékben terveznek érméket kivonni a forgalomból. Elméletben a folyamatos érmeégetés stabil növekvő pályán tarthatja az érme árfolyamát.

A projekt mögött álló koreai Terraform Labs által megalkotott blokkláncot használó alkalmazások száma egyre nő. Fejlesztők tucatjai érdeklődnek a hálózat iránt a világ minden tájáról. A projekt alapítójával és vezetőjével, Do Kwonnal még a SEC képviselői is találkoztak, amikor szeptemberben egy kriptovaluta konferenciára érkezett az Amerikai Egyesült Államokba. Kwon egy korábbi érmeégetést egyébként nyíltan “profit generáló törekvésnek” nevezett, így könnyen lehet, hogy a mostani égetés mögött is egyszerűen az árfolyam emelésére tett törekvés áll.

A Luna token befektetői minden bizonnyal nagy reményeket fűznek az égetés árfolyamra gyakorolt pozitív hatásához.

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük